Normalitatea în căsătorie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Daca citim ziarele de astazi se poate observa cu usurinta ca cele mai citite sunt acelea care prezinta scandalurile maritale fie ele ale vedetelor fie ale oamenilor de rand. Fara sa-mi pot explica de ce, exista o placere diabolica in a vedea necazurile altora in casnicie. Da fapt, o explicatie ar fi aceea ca se doreste gasirea unor motivatii pentru a normaliza o situatie care nu este deloc normala. De ce se face acest efort? Raspunsul il gasim in epistola lui Pavel catre Romani. Pentru ca omul a fost lasatin voia mintii lui si acum culege roadele.

Atunci cand Dumnezeu a facut lumea aceasta si tot ce este pe ea El a dorit ca oamenii sa raspandeasca Chipul sau pe toata suprafata pamantului. Prin pacat este un alt care este raspandit de oameni; chipul pacatului. Aceasta este explicatia pentru ceea ce nu se petrece asa cum ar trebui sa se petreaca. Este foarte trist ca in loc ca lucrurile sa se desfasoare normal asa cum au fost ele stabilite inca de la inceput de catre Dumnezeu, astazi oamenii se straduiesc sa normalizeze o situatie anormala. Poate de aceea cuplurile care fac parte din familia lui Dumnezeu cunosc astazi o mare provocare; aceea de a demonstra ca lucrurile normale sunt posibile. Drumul acesta catre normalitate nu este unul foarte dificil, insa trebuie inceput asa cum se cuvine.

Inca de la inceputul capitolului Pavel I sfatuieste pe Efeseni sa fie imitatori ai lui Dumnezeu.

Cuvantul acesta se refera mai mult la atitudini. Atunci cand Dumnezeu i-a pus pe Adam si Eva impreuna a spus ceva: < De aceea va omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa si vor fi un singur trup. > Mai tarziu Domnul Isus spune ceea ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta. Aceasta este atitudinea corecta fata de casatorie.

Originea ei nu este in mintea omului. Nu este doar implinirea unor nevoi fiziologice sau sentimentale. Este gandul lui Dumnezeu si trebuie sa avem o atitudine corecta fata de el.

Cele mai multe casnicii esueaza chiar in acest loc: al atitudinii fata de casatorie.

Inca de la inceput sunt multi aceia care considera casatoria un simplu contract, fara alte implicatii decat in ceea ce priveste reprezentarea in fata legii.

Pavel spune: ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Normalitatea In Casatorie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
729 cuvinte
Nr caractere:
3 594 caractere
Marime:
9.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!