New Age si Relativismul Religios

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere - perspectiva generala asupra New Age - pag 1
2. Originea New Age - pag. 4
2.1 Idei New Age-iste in antichitate
2.2 Epoca moderna
3. Puncte din doctrina New Age - pag. 7
4. Mijloace de propagare a ideilor si simbolurile New Age in prezent - pag. 11
5. ,,Noua Era" si patrunderea in Romania - pag. 16
6. Relativismul religios - pag. 18
7. Concluzii - pag. 23


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere - perspectiva generala asupra New Age
In ultimii ani auzim vorbindu-se din ce in ce mai mult despre New Age, despre Globalizare si despre "Noua Ordine a Lucrurilor". De altfel, si in politica auzim deseori vorbindu-se despre New Age intr-un sens mai larg. Odata cu prabusirea comunismului s-a creat o noua situtie pe plan mondial, situatie ce va infrunta o retea de organizatii eretice. Toate aceste organizatii sunt unite de scopuri comune si de o conceptie comuna despre Dumnezeu, om si lume, pe care au luat-o de la relagiile orientale si din ocultism. 
In New Age sunt cuprinse organizatii hinduiste, budiste, guruiste, neognostice, animiste, cugetarea pozitiva, masoneria, teosofia, neoidolatria, neosatanismul, vrajitoria, astrologia, hipnostimul, spiritismul, sufismul, terapiile alternative artele martiale ale Orientului, etc. Samburele tare al Noii Ere il constituie grupari cu caracter totalitarist, care isi ascund scopurile lor ideale si actioneaza in spatele unei masti inselatoare. 
De multe ori s-a pus des intrebarea daca spiritualitatea New Age constituie sau nu o noua religie. Este evident ca, atat cat pentru crestini cat si pentru cei implicati in miscare, problema unei "religii New Age" nu se poate pune in termini de specialitate. Pentru new age-isti, impotrivirea fata de traditia crestina este considerata de mare importanta. Ei cred ca vremurile in care omul vroia sa se apropie de Dumnezeu sunt depasite si ca acum omul trebuie sa devina el insusi Dumnezeu. 
Pentru crestini, de la intruparea Mantuitorului Hristos si pana la sfarsitul lumii nu are cum sa mai apara o alta noua religie care sa ii calauzeasca pe oameni spre Dumnezeu. Din perspectiva crestina nici o alta credinta aparuta dupa Intruparea lui Hristos, nu mai este vrednica de a fi considerata religie. 
Pentru ca omul obisnuit sa identifice fenomenul New Age cu o religie ar avea nevoie de cel putin urmatoarele elemente: de un intemeietor, de o credinta comuna unui numar mare de oameni, de anumite texte considerate sacre, de temple in care sa se savarseasca cultul si de slujitori anume ai acestui cult. Totusi, nu este greu sa observam elementele care dau New Age-ului aparenta unei religii. Templele New Age-iste au infatisari extreme de variate - de la o simpla sala de sport pana la o vila, de la o camera de apartament mai spatioasa pana la un primitor asham ultra modernizat. Nu exista un intemeietor, exista in schimb mai multi maiestrii care sustin ca au chemarea de la mentori spirituali ai Noul Veac. Intre precursorii acestor mentori, pe pozitia de profeti stau cateva nume de rezonanta, dintre care amintim aici doar pe Helena Petrowna Blavatsky (1831-1891), Alice Ann-Bailey, si pe Rudolf Steiner. 
Mama spirituala a Noii Ere este Alice Bailey ce a fost al treilea presedinte a Societatii Teosofice si a murit in anul 1949. Tot ceea ce a scris ea constituie planul pe care vedem ca il respecta aproape neschimbat adeptii New Age-ului, incercand sa materializeze scopurile ei. Asadar, religiile orientale, sufismul (miscare musulmana cu nuante ascetice), teosofia, masoneria, neoidolatria, satanismul, vrajitoria, astrologia, spiritsmul, parapsihologia, hipnotismul si calatorul in vieti trecute, ocultismul, terapiile alternative sunt cele mai importante pietricele ale mozaicului Noii Ere. 
New Age-ul este expresia si promovarea unui vechi plan al societatilor secrete (teosofi, masoni, iluminati) spre o stapanire mondiala. 
Astfel vedem folosindu-se din ce in ce mai mult curcubeul, piramida, numarul 666, stema in cinci colturi, simboluri preferate de New Age. De asemeni miscarea are un plan bine pus la punct de a monitoriza si a controla intreaga lume. In perioada pe care o parcurgem acum, New Age-ul actioneaza mai ales in chip coruptiv incercand sa perverteasca dinauntru spatii care intereseaza miscarea, iar pentru atingerea acestui scop creeaza confuzii. Scopul New Age-ului acum nu este sa goleasca Bisericile ci, daca este cu putinta, sa le umple cu oameni care sa aiba cugetarea pervertita, adica cu cei care vor fi de acord ca toate religiile si Crestinismul impreuna cu ele, sunt acelasi lucru, sunt cai care duc la acelasi scop.


Fisiere in arhiva (1):

  • New Age si Relativismul Religios.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!