Monahismul Crestin

Extras din referat Cum descarc?

In cele trei secole dupa Inaltarea la ceruri a Mantuitorului Iisus Hristos, crestinii vroiau sa se apropie cat mai mult de modelul vietii oferit de catre Mantuitor si Sfintii Apostoli.
In manastiri viata calugarilor se bazeaza pe rugaciune, post si munca. Viata monahilor poate fi de doua feluri: Din cauza persecutiilor facute de catre pagani (oameni ce persecutau crestinii) unii oameni s-au retras in locuri pustii unde isi petreceau viata in post si rugaciune. Din aceste motive s-a intemeiat monahismul, iar acei pustniici au devenit monahi.
In acele locuri nestiute de om dar cunoscute de Dumnezeu, fiecare se roaga si pentru el dar si pentru toti oamenii de pe pamant.
Pentru ca un crestin sa devina monah trebuie in primul rand s-a creada in Dumnezeu si sa indeplineasca voturile monahale infiintate de catre Sfantul Antonie cel Mare. Voturile monahale sunt: -Fecioria; -Ascultare fata de staret; -Saracia de bunavoie. Centrul vietii monahale Ortodoxe este Muntele Athos. Acolo nu are voie sa calce picior de femeie, deorece barbatii din incinta muntelui sa nu fie ispititi. In acel loc exista sapte pusnici care umbla mai mul goi si se hranesc cu tot ce gasesc in afara de carne. Daca unul dintre ei moare atunci Dumnezeu gaseste alt calugar care sa-i ia locul. Se spune ca atunci cand acei sapte pustnici nu vor mai avea inlocuitori atunci va fi sfarsitul monahismului. Multe dintre tarile ortodoxe detin manastiri pe Muntele Athos, cum ar fi pentru Romani manastirea Cutlumus, pentru Sarbi manastirea Hilandar, pentru Rusi manastirea Russikon, pentru Bulgari manastirea Zograful, pentru Georgia manastirea Ivir.
In Apus, monahismul a fost intodus de catre Sfantul Atanasie cel Mare. In Apus s-au format doua ordine monahale: -ordinul calugarilor vasilieni care respectau regulile monahismului rasaritean -ordinul calugarilor benedictini care respectau regulile date de Benedict de Nursia (mai indulgente). Manastiri din romania: Manastirea Voronet, Manastirea Vodita, Manastirea Tismana, Manastirea Curtea de Arges.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Monahismul Crestin
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!