Importanta Botezului Pruncilor

Extras din referat Cum descarc?

Botezul este Taina in care, prin intreita cufundare in apa, in numele Sf. Treimi, cel ce se boteaza se curateste de pacatul stramosesc si de toate pacatele facute pana la botez, facute pana la botez, se naste la o viata spirituala noua si devine membru al trupului tainic al Domnului, al Bisericii lui Hristos. Biserica ortodoxa ofera credinciosilor sai mijloace de indreptare si de urcus sufletesc, de apropiere de Hristos si impreuna vietuire cu El. Principala cale prin care credinciosul poate sa isi recapete sanatatea sufleteasca precum si pe cea trupeasca este Sf. Treime. Sfintele Taine sunt acte care se savarsesc in Biserica prin ierarhia bisericeasca, episcopi si preoti care sunt iconomii Tainelor lui Dumnezeu (l Corinteni lV, 1) si care mijlocesc harul lui Dumnezeu necesar mantuirii. Tainele sunt in numar de sapte: Taina Sf. Botez, Taina Mirungerii, Taina Spovedaniei, Taina Sf. Impartasanii, Taina Cununiei, Taina Preotiei, Taina Sf. Maslu. Credinciosul nu se poate mantui daca nu dobandeste unirea cu Hristos prin Sf. Taine in Biserica. Intrarea in Biserica lui Hristos, prin taina Sf. Botez este obligatorie si necesara pentru toti, fara deosebire de varsta, deci si a copiilor.
"S-a spus ca daca Hristos ar fi ramas pe pamant si ar fi comunicat prin trupul Sau personal cu toti oamenii, Tainele in sens restrans nu ar fi fost necesare. Dar intrucat Hristos s-a inaltat la cer, Tainele in sens restrans nu sunt decat prelungirea vizibila a actelor manifestate de Hristos prin Trupul Sau. Hristos continua lucrarea Sa mantuitoare prin Sf. Taine care nu sunt altceva decat o prelungire a intruparii Sale in Biserica prin care ni se impartasesc roadele Rascumpararii. Prin Sf. Treime, Hristos este arezent in istorie. Este o prezenta vie, reala si de aceasta se bucura nu numai cei ce au fost contemporani cu El, ci toate generatiile din toate timpurile si din toate locurile pana la sfarsitul veacurilor " (Matei XXVll, 20)-Arhim. prof. Vasile Prescure.
Noi ne nastem purtand in noi pacatul stramosesc savarsit de Adam "ca toti intru faradelegi ne-am zamislit si intru pacate m-a zamislit maica mea" (Psalm L,6)." Plata pacatului este moartea" (I Corinteni XV, 22). "Ceea ce este trup nascut, din trup, trup este ".(Ioan lll, 6). "A fi nascut din trup inseamna a purta urmarile pacatului stramosesc care se sterge din fiinta omeneasca prin nasterea de sus, din apa si din Duh ". (Ioan lll, 5). Nasterea din apa si din duh, Botezul este lucrarea Sf. Duh caci El imparteste harul divin si in acelasi timp Botezul este Trinitar potrivit Mantuitorului Hristos "botezandu-le in numele Tau si al Fiului si al Sf. Duh..." (Matei XXVlll, 19).


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Botezului Pruncilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!