Ierurgiile și roadele lor

Extras din referat Cum descarc?

Astazi vom aborda cateheza despre "Ierurgiile si roadele lor"  Pentru a vorbi despre Ierurgii, trebuie sa amintim mai intai despre pacatul protoparintilor nostri Adam si Eva. Pacatul primordial a adus dezordinea, suferinta si nefericirea nu numai in viata omului, ci a stricat frumusetea si armonia dintru inceput a firii inconjuratoare dinainte de cadere, cand toate cate facuse Dumnezeu "erau bune foarte" (Facere 1, 31). 
Urmarile pacatului stramosesc asupra firii zidite au facut-o sa astepte si sa doreasca si ea izbavirea din stricaciune, ca si omul, precum spune Sfantul Apostol Pavel: "Toata fap-tura impreuna suspina si are dureri impreuna pana acum" (Romani 8, 22). Soarta naturii este strans legata de cea a omului. Corupta din pricina acestuia, ea isi asteapta tamaduirea si res-tabilirea tot prin om. Sfintind firea omeneasca pe care a purtat-o, Mantuitorul a dat Sfintilor A-postoli puterea de a sfinti natura si de a o sustrage de sub influenta celui rau. De aceea, Biserica a randuit, alaturi de Sfintele Taine, si ierurgiile, ca mijloace harice pentru binecuvantarea, sfintirea si exorcizarea omului credincios si a intregii firi in care el traieste.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ierurgiile si roadele lor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Biblia sau Sfanta Scriptura, Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, Bucuresti, 1982. 
Braniste, Ene, Pr. Prof. Dr., Braniste, Ecaterina, Prof., Dictionarul Enciclopedic de Cunostinte religioase, Editura Diecezana, Caransebes, 2001.
Indrumari Misionare, Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, Bucuresti, 1986.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!