Ierurgiile și roadele lor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Astazi vom aborda cateheza despre "Ierurgiile si roadele lor" Pentru a vorbi despre Ierurgii, trebuie sa amintim mai intai despre pacatul protoparintilor nostri Adam si Eva. Pacatul primordial a adus dezordinea, suferinta si nefericirea nu numai in viata omului, ci a stricat frumusetea si armonia dintru inceput a firii inconjuratoare dinainte de cadere, cand toate cate facuse Dumnezeu "erau bune foarte" (Facere 1, 31).

Urmarile pacatului stramosesc asupra firii zidite au facut-o sa astepte si sa doreasca si ea izbavirea din stricaciune, ca si omul, precum spune Sfantul Apostol Pavel: "Toata fap-tura impreuna suspina si are dureri impreuna pana acum" (Romani 8, 22). Soarta naturii este strans legata de cea a omului. Corupta din pricina acestuia, ea isi asteapta tamaduirea si res-tabilirea tot prin om. Sfintind firea omeneasca pe care a purtat-o, Mantuitorul a dat Sfintilor A-postoli puterea de a sfinti natura si de a o sustrage de sub influenta celui rau. De aceea, Biserica a randuit, alaturi de Sfintele Taine, si ierurgiile, ca mijloace harice pentru binecuvantarea, sfintirea si exorcizarea omului credincios si a intregii firi in care el traieste.

Bibliografie:

Biblia sau Sfanta Scriptura, Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, Bucuresti, 1982.

Braniste, Ene, Pr. Prof. Dr., Braniste, Ecaterina, Prof., Dictionarul Enciclopedic de Cunostinte religioase, Editura Diecezana, Caransebes, 2001.

Indrumari Misionare, Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, Bucuresti, 1986.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ierurgiile si roadele lor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 285 cuvinte
Nr caractere:
6 557 caractere
Marime:
13.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
biblie, crestini
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!