Identificarea Cuvantului in Noul Testament

Extras din referat Cum descarc?

Termenul "??????????" (sineidisis)
1. Identificarea cuvantului in Noul Testament (nr. de aparitii si locurile):
Substantivul grecesc ,,??????????" (sentiment intim, cuget,constiinta) are in N.T. 30 de aparitii in 29 de versete.
- Fapte 23:1 Si Pavel, fixand sinedriul cu privirea, a zis: Barbati frati, eu cu bun cuget am vietuit inaintea lui Dumnezeu pana in ziua aceasta. 
- Fapte 24:16 Si intru aceasta ma straduiesc si eu ca sa am totdeauna inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor un cuget neintinat. 
- Romani 2:15 Ceea ce arata fapta legii scrisa in inimile lor, prin marturia constiintei lor si prin judecatile lor, care ii invinovatesc sau ii si apara, 
- Romani 9:1 Spun adevarul in Hristos, nu mint, martor fiindu-mi constiinta mea in Duhul Sfant, 
- Romani 13:5 De aceea este nevoie sa va supuneti, nu numai pentru manie, ci si pentru constiinta. 
- 1 Corinteni 8:7 Dar nu toti au cunostinta. Caci unii, din obisnuinta de pana acum cu idolul, mananca din carnuri jertfite idolilor, si constiinta lor fiind slaba, se intineaza. 
- 1 Corinteni 8:10 Caci daca cineva te-ar vedea pe tine, cel ce ai cunostinta, sezand la masa in templul idolilor, oare constiinta lui, slab fiind el, nu se va intari sa manance din cele jertfite idolilor- 
- 1 Corinteni 8:12 Si asa, pacatuind impotriva fratilor si lovind constiinta lor slaba, pacatuiti fata de Hristos. 
- 1 Corinteni 10:25 Mancati tot ce se vinde in macelarie, fara sa intrebati nimic pentru cugetul vostru. 
- 1 Corinteni 10:27 Daca cineva dintre necredinciosi va cheama pe voi la masa si voiti sa va duceti, mancati orice va este pus inainte, fara sa intrebati nimic pentru constiinta. 
- 1 Corinteni 10:28 Dar de va va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, sa nu mancati pentru cel care v-a spus si pentru constiinta. 
- 1 Corinteni 10:29 Iar constiinta, zic, nu a ta insuti, ci a altuia. Caci de ce libertatea mea sa fie judecata de o alta constiinta- 
- 2 Corinteni 1:12 Caci lauda noastra aceasta este: marturia constiintei noastre ca am umblat in lume, si mai ales la voi, in sfintenie si in curatie dumnezeiasca, nu in intelepciune trupeasca, ci in harul lui Dumnezeu. 
- 2 Corinteni 4:2 Ci ne-am lepadat de cele ascunse ale rusinii, neumbland in viclesug, nici stricand cuvantul lui Dumnezeu, ci facandu-ne cunoscuti prin aratarea adevarului fata de orice constiinta omeneasca inaintea lui Dumnezeu. 
- 2 Corinteni 5:11 Cunoscand deci frica de Domnul, cautam sa induplecam pe oameni, dar lui Dumnezeu Ii suntem binecunoscuti si nadajduiesc ca suntem binecunoscuti si in cugetele voastre. 
- 1 Timotei 1:5 Iar tinta poruncii este dragostea din inima curata, din cuget bun si din credinta nefatarnica, 
- 1 Timotei 1:19 Avand credinta si cuget bun, pe care unii, lepadandu-le, au cazut din credinta; 
- 1 Timotei 3:9 Pastrand taina credintei in cuget curat. 
- 1 Timotei 4:2 Prin fatarnicia unor mincinosi, care sunt infierati in cugetul lor. 
- 2 Timotei 1:3 Multumesc lui Dumnezeu, Caruia Ii slujesc din stramosi, cu cuget curat, ca te pomenesc neincetat, zi si noapte, in rugaciunile mele. 
- Tit 1:15 Toate sunt curate pentru cei curati; iar pentru cei intinati si necredinciosi nimeni nu este curat, ci li s-au intinat lor si mintea si cugetul. 
- Evrei 9:9 Care era o pilda pentru timpul de fata si insemna ca darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavarseasca cugetul inchinatorului. 
- Evrei 9:14 Cu cat mai mult sangele lui Hristos, Care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus lui Dumnezeu pe Sine, jertfa fara de prihana, va curati cugetul vostru de faptele cele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului celui viu- 
- Evrei 10:2 Altfel, n-ar fi incetat oare jertfele aduse, daca cei ce savarsesc slujba dumnezeiasca, fiind o data curatiti, n-ar mai avea nici o constiinta a pacatelor- 
- Evrei 10:22 Sa ne apropiem cu inima curata, intru plinatatea credintei, curatindu-ne prin stropire inimile de orice cuget rau, si spalandu-ne trupul in apa curata, )
- Evrei 13:18 Rugati-va pentru noi; caci suntem incredintati ca avem un cuget bun, dorind ca intru toate cu cinste sa traim. 
- 1 Petru 2:19 Caci aceasta este placut lui Dumnezeu, sa sufere cineva intristari, pe nedrept, cu gandul la El. 
- 1 Petru 3:16 Dar cu blandete si cu frica, avand cuget curat, ca, tocmai in ceea ce sunteti clevetiti, sa iasa de rusine cei ce graiesc de rau purtarea voastra cea buna intru Hristos. 
- 1 Petru 3:21 Iar aceasta mantuire prin apa inchipuia botezul, care va mantuieste astazi si pe voi, nu ca stergere a necuratiei trupului, ci ca deschiderea cugetului bun catre Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos.


Fisiere in arhiva (1):

  • Identificarea Cuvantului in Noul Testament.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!