Fenomenul migrației din parohii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dreptmaritori crestini,

Fenomenul migratiei din parohii a fost ultima problema, ultimul lucru care s-a discutat la Conferinta preoteasca, care a avut loc anul trecut, intre 22-23 august la Centrul de Conferinte "Providenta" din Iasi.

Dintre aspectele care s-au discutat, ma voi referi doar la cele mai importante. In primul rand, exista sanse, precum cele economice, cultural-educative, pastoral-misionare si social-filantropice. Voi vorbi in cele ce urmeaza despre cele legate de Biserica si anume, pastoral-misionare si social-filantropice.

- Pastoral-misionar

Faptul ca exista, in strainatate, numeroase comunitati de romani ortodocsi a determinat crearea de noi parohii, prin aceasta aducandu-se o marturie importanta de credinta ortodoxa in spatial occidental. Prezenta unei biserici ortodoxe este un act misionar intr-un spatiu marcat de secularizare, fara a afecta relatiile cu celelalte confesiuni, printr-un prozelitism agresiv sau mascat. Dimpotriva, sunt situatii in care Biserica Romano-Catolica pune la dispozitie locasuri de cult comunitatilor romanesti ortodoxe, pana cand, bineinteles, acestea vor avea propriile biserici.

- Social-filantropic

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fenomenul Migratiei din Parohii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 062 cuvinte
Nr caractere:
5 973 caractere
Marime:
11.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
confesiuni, preoti, parohie
Predat:
la liceu
Sus!