Fenomenul Migratiei din Parohii

Extras din referat Cum descarc?

Dreptmaritori crestini,
Fenomenul migratiei din parohii a fost ultima problema, ultimul lucru care s-a discutat la Conferinta preoteasca, care a avut loc anul trecut, intre 22-23 august la Centrul de Conferinte "Providenta" din Iasi.
Dintre aspectele care s-au discutat, ma voi referi doar la cele mai importante. In primul rand, exista sanse, precum cele economice, cultural-educative, pastoral-misionare si social-filantropice. Voi vorbi in cele ce urmeaza despre cele legate de Biserica si anume, pastoral-misionare si social-filantropice.
- Pastoral-misionar
Faptul ca exista, in strainatate, numeroase comunitati de romani ortodocsi a determinat crearea de noi parohii, prin aceasta aducandu-se o marturie importanta de credinta ortodoxa in spatial occidental. Prezenta unei biserici ortodoxe este un act misionar intr-un spatiu marcat de secularizare, fara a afecta relatiile cu celelalte confesiuni, printr-un prozelitism agresiv sau mascat. Dimpotriva, sunt situatii in care Biserica Romano-Catolica pune la dispozitie locasuri de cult comunitatilor romanesti ortodoxe, pana cand, bineinteles, acestea vor avea propriile biserici.
- Social-filantropic


Fisiere in arhiva (1):

  • Fenomenul Migratiei din Parohii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!