Exista Sau Nu Dumnezeu

Extras din referat Cum descarc?

Domnul Iisus spunea: Ce ar folosi unui om sa castige toata lumea daca si-ar pierde sufletul?. Cu siguranta ca nimic nu poate fi mai important decat sa fii un om care a primit mantuirea Lui Dumnezeu.
care nu sunt omenesti) si simbolice menite sa aduca Infinitul la o scara compatibila cu intelegerea noastra limitata. Daca ne sta in putere sa cunoastem catusi de putin caile Lui Dumnezeu, acestea trebuie sa ne fie transmise intr-o forma pe care s-o putem intelege, exprimata intr-un limbaj croit dupa standardele umane. Desi termenii antropomorfici sunt extrem de nepotriviti, ne-ar fi mult mai greu sa-L intelegem folosindu-ne de afirmatii strict metafizice abstracte.
In mintea oamenilor de rand, in sufletele celor credinciosi si chiar celor necredinciosi, Dumnezeu este acea divinitate ce traieste undeva in alta lume, accesibila noua doar dupa moartea fizica, un Univers, poate, nedescoperit si nepalpabil. El apare ca Cel ce judeca si pedepseste tot ceea ce se intampla pe pamant, Stapanitorul lumii si Cel atotstiutor, in fata caruia nu poti ascunde nimic. Unii, mai sceptici, cred ca Dumnezeu este insusi constiinta noastra si se naste din propriile noastre temeri si emotii, altii spun ca nu exista nici o explicatie pentru El si nici nu ar trebui cautata vreuna.
Marea surpriza mi-a fost explicatia dictionarului: fiinta imaginara, considerata in diferite religii creator al lumii, explicatie ce insinueaza inexistenta acestei fiinte, creator al lumii. Astfel imi apare in minte intrebarea universala si devenita deja legenda: daca totul are o explicatie stiintifica: aparitia Universului, aparitia vietii pe pamant, etc, de ce rasa umana simte nevoia sa creada intr-o divinitate plina de mister si care, cel putin in prezent, este nepalpabila si imposibil de dovedit teoretic? b) Ar fi o energie multidimensionala hiperinteligenta, impersonala, parte integranta a propriilor creatii (Tot ce este). Ultima ipoteza pare a fi mai plauzibila.
Raportata la dimensiunea Universului, galaxia noastra are dimensiunea unui graunte de nisip cu diametrul de 0, 1 mm, intr-un cub cu latura de 20 m. Reducand galaxia noastra (Calea Lactee) la dimensiunea unui continent, sistemul nostru solar (soare + planete) ar avea dimensiunea de 2 cm. Dozarea campurilor energetice in Univers s-a facut exact cerintelor de existenta ale materiei si vietii. Cineva trebuie sa fi planificat in chip inteligent aceasta dozare. Cateva exemple: daca la creerea Universului gravitatia si forta de atractie atomica ar fi fost cu foarte putin mai mare sau mai mica, nu ar fi fost posibila formarea materiei, planetelor, galaxiilor. De forta gravitatiei a depins si expansiunea Universului, dupa explozia primordiala de acum cca. 12-15 miliarde de ani (Big Bang). Daca viteza de expansiune a Universului in prima secunda de dupa Big Bang ar fi fost numai cu 0, 00000001% mai mica, Universul s-ar fi recomprimat dupa 50 milioane de ani. Daca gravitatia ar fi fost cu numai 0, 00000001% mai mare, nu s-ar ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Exista Sau Nu Dumnezeu
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!