Evolutia Omului Pareri Impotriva Evolutionismului

Extras din referat Cum descarc?

Evolutionismul ateist este ipoteza care afirma ca speciile de animale s-au transformat unele in altele, de la primele unicelulare pana la maimuta si om, in miliarde de ani, prin procese intamplatoare; mai afirma ca speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare pana la plantele cu flori.
Anaximandru (610-546 i. Hr.) credea ca animalele au aparut din mare, datorita caldurii solare; ca la inceput erau acoperite cu o scoarta de spini, pe care apoi au pierdut-o. Dupa Empedocle (483-423 i. Hr.), viata s-a nascut din malul incalzit din care au iesit segmente de fiinte vii, membre izolate, ochi fara cap etc. El credea ca fiintele vii se obtineau prin asocierile intamplatoare ale acestor segmente.
Aristotel (384-322 i. Hr.) considera ca s-a trecut spontan de la neviu la viu prin niste elemente intermediare. Mai credea ca plantele sunt verigi intermediare intre obiectele neinsufletite si animale.
Albertus Magnus (1193-1280) era convins ca plantele pot trece dintr-o specie in alta sub influenta solului, a nutritiei sau a altoirii. Credea ca orzul se poate transforma in grau, iar stejarul in vita de vie.
Filosofii medievali incercau sa obtina soareci din faina de grau si carpe murdare.
Buffon (1707-1788) presupunea ca din putregai se pot naste tenii, omizi, gandaci si paduchi.
Diderot (1713-1784) credea ca vietatile apar spontan prin combinatii chimice intamplatoare.
Lamark (1744-1829) considera ca vietatile au aparut spontan si apoi au evoluat de la simplu la complex.
Cabanis (1757-1808) aprecia ca materia in miscare produce forme de viata.
Erasmus Darwin (1731-1802), bunicul lui Charles Darwin, gandea si el ca viata a aparut spontan.
Mai credea ca vietatile au evoluat datorita dorintelor lor si eforturilor de vointa. In acea epoca multi oameni erau convinsi ca animalele cu dinti au aparut din cele fara dinti, din dorinta lor de a mesteca hrana.
In acest context s-a format (adica s-a deformat) gandirea lui Charles Darwin, considerat parintele evolutionismului. El credea ca omul descinde dintr-un mamifer paros, cu coada si urechi ascutite, care traia in copaci.
Charles Darwin a folosit teoria sa pentru a explica progresul societatii. El aprecia ca lupta pentru existenta are rol decisiv. De aceea, indignat de grija pe care oamenii o aratau fata de bolnavi, a afirmat ca oricine s-a ocupat de reprodictia animalelor domestice stie, fara doar si poate, cat poate fi de daunatoare rasei umane aceasta perpetuare a fiintelor debile. Atat comunistii, cat si capitalistii au dezvoltat aceasta conceptie, din interese politice si economice.
Toate ideile ciudate, prezentate pana acum se gasesc astazi in biologia evolutionista care se preda in scoli, licee si facultati. Elevii sunt invatati ca materia vie este rezultatul evolutiei, in anumite conditii, a materiei lipsite de viata si ca viata este o etapa calitativ superioara in evolutia formelor de miscare a materiei. Se mai spune ca viata a aparut spontan, in mediul ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Omului Pareri Impotriva Evolutionismului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

GENETICA SI EVOLUTIONISMUL 
Bibliografie selectiva 
1.	"Biblia sau Sfanta Scriptura", Bucuresti, 1991. 
2.	Dumitru Staniloae, "Teologia dogmatica ortodoxa" (vol. 1), Bucuresti, 1996. 
3.	Sfantul Grigorie de Nyssa, "Scrieri ", Bucuresti, 1998 
4.	Nicolae Paulescu, "Notiunile de Suflet si Dumnezeu in fiziologie", Bucuresti, 1999. 
5.	P. Raicu, "Genetica", Bucuresti, 1992. 
6.	T. Craciun (coordonator), "Genetica vegetala", Bucuresti, 1991. 
7.	N. Botnariuc, "Evolutionismul in impas?", Bucuresti, 1992. 
8.	E. Schrodinger, "Ce este viata? si Spirit si materie", Bucuresti, 1980. 
9.	H. M. Morris, "Creationismul stiintific", Bucuresti, 1992 
10.	Colectia revistei "La Recherche" (1990-1999). 
II. EVOLUTIONISMUL iN MANUALELE SCOLARE. ERORI DE RATIONAMENT. 
Carti de Teologie Ortodoxa 
1. Biblia sau Sfanta Scriptura, tiparita cu aproba


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!