Eseuri de morală creștină ortodoxă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Azi, cei trei Crai de la Rasarit nu mai cauta steaua cea calauzitoare a unui Prunc ce va fi fiind Imparatul Lumii Azi, portile sunt deschise dar nu mai vine nici o Fecioara Preacurata sa ceara salas pentru a-L naste pe Mantuitorul Lumii Azi, toate casele sunt curate si pline de bucate dar ele nu ne mai priesc, caci nu mai stim ce este bucuria cea adevarata! Ma intristez cumplit vazand cum, de ani, petrecem Noaptea cea Sfanta a Nasterii Mantuitorului nostru Hristos, fie acasa, in fata televizorului, cu mancare si bautura pe saturate, fie colindand satul (sau orasul! ) dar insotind cantecele noastre sfinte cu petarde, pocnitori, barfe sau bancuri dntre cele mai de soi. Ma doare tare sufletul tot privind aceste spectacole gratuite, care in aparenta nu ne costa nimic, ci doar linistea noastra sufleteasca si Bucuria adevarata! Mai mult chiar, ele ne indeparteaza (ca si cand n-am fi departe! ) de acest Prunc Preasfant care a venit in lume si pentru noi ca sa ne aduca bucuria vietii Sufar nespus si port cu mine in aceasta Noapte Sfanta Povara unui plans care-mi sfasie inima. Tu auzi acest plans? Este al unui Prunc care se naste fara de pacat si vine in lumea noastra pacatoasa intr-o pestera saraca din Betleem dar EL (re) se naste in fiecare an in sufletele noastre!

Te intreb si ma intreb: cati dintre noi am deschis o data cu poarta casei si usa sufletului nostru pentru ca acest Prunc Binecuvantat sa ne-aduca Bucuria si Lumina cele adevarate? Nu caut raspuns dar stiu ca, din aceasta cauza, sunt ani de cand, pentru sufletul meu, Noaptea cea mai trista din an este Noaptea de Craciun Daca Noaptea Craciunului este cea mai trista, Ziua Craciunului reprezinta pentru mine Bucuria cea adevarata. De cand ma stiu, mi-am lasat sufletul cuprins de o imensa bucurie ca, in aceasta sfintita si binecuvantata zi, sa stau acasa, la gura sobei, sa colind toate cantarile invatate din copilarie si pana azi, sa ascult muzica religioasa autentica simbolizand desavarsirea.

Bucuria mea cea mai mare este sa-mi deschid sufletul acestui Prunc Binecuvantat si sa il rog sa coboare si in casuta mea de la poalele dealului din Sincel, caci am un suflet pustiit care are nevoie de prezenta Lui sfanta, ca sa se impartaseasca cu Lumina cea Adevarata Tin candela aprinsa nu numai lumanarea, ci mai ales candela inimii mele ce arde neincetat din Dragoste fata de acest Prunc al Luminii, si fata de oamenii care mi-au marcat emotional existenta. Eu cred ca aceasta zi este Ziua Bucuriei Celei Adevarate, pentru ca este Ziua nasterii mantuitorului lumii noastre postmoderne, desacralizate, mizere si fara credinta! Ce bucurie mai poti avea daca parasesti caminul cald colindand-ti amicii lumii acesteia si astfel pierzi Singura intalnire pe care o poti avea intr-un an intreg cu Pruncul Mantuitor? El este Singurul colindator adevarat, care iti calca pragul casei Pruncul Iisus! Astazi este Ziua cand un copil sarman, umil si smerit colinda in candelele din sufletele ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eseuri De Morala Crestina Ortodoxa
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 635 cuvinte
Nr caractere:
19 007 caractere
Marime:
19.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
crestinism, ortodoxism
Predat:
la liceu
Sus!