Dreptatea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fiecare om doreste sa I se faca dreptate.

Dreptatea este un proces in care o persoana primeste rasplata ca beneficiu al unei actiuni de care a suferit. De cele mai multe ori asa numita dreptate a legii nemultumeste pe cei mai multi. Astazi oamenii legii au inlocuit procesul dreptatii cu legea si felul de aplicare al ei cu majoritatea de voturi. Dreptatea insa este un process absolut si impartial. Ea trebuie sa fie aplicata fara prejudicii. Biblia ne invata ca numai Dumnezeu este drept. Oamenii sint subiectivi. Nu au capacitatea de a face dreptate.

Dreptatea divina a Creatorului se poate defini clar prin expresia: intelepciunea de a judeca absolut, impartial si fara prejudicii. Analizind definitia de mai sus observam clar neputinta omului de a judeca drept. O fiinta obiectiva, partinitoare, cu prejudicii nu poate sa se califice pentru un astfel de nobil scop: dreptatea. Cu convingere psalmistul exclama despre Dumnezeu: El judeca lumea cu dreptate, (Ps. 9: 8.) si Dreptatea si judecata sint temelia scaunului Tau de domnie. (Ps. 89: 14). Adevarul biblic da aceeasi semnificatie inportanta dreptatii Lui Dumnezeu ca si credinciosiei Lui, sau adevarului Sau, ca fiind in consistenta cu natura Lui Proprie. Cum Dumnezeu nu poate sa minta, sau nu poate sa fie necredincioas tot asa El nu poate sa fie nedrep. Si aceasta pentru ca dreptatea ca si credinciosia sau adevarul sint caractere ale naturii Sale intrinseci. In traducerea romaneasca a bibliei cuvintul dreptate este de multe ori tradus si cu neprihanire. Unele citate au cuvintul neprihanire inlocuit prin cuvintul potrivit de dreptate.

Apostolul Pavel ne invata ca dreptatea Lui Dumnezeu s-a manifestat in jertfa Lui Isus Hristos, care a fost suficienta sa arate oamenilor ca Dumnezeu nu este nici indiferent pacatului nici delasator. Din contra, Dumnezeu demonstreaza ca Sfintenia Lui isi gaseste expresie in dreptatea de a pedepsi pacatul, chiar daca cel pedepsit este substituitorul lumii, singurul Sau Fiu, Isus Hristos. Pavel scrie romanilor: Dar acum s-a aratat o dreptate, pe care o da Dumnezeu, fara lege, si anume, dreptatea data de Dumnezeu, care vine prin credinta in Isus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred in El. Nu este nici o deosebire. Observati cum Dumnezeu este impartial si fara prejudicii: El a ales pe Fiul Sau sa fie pedepsit in locul nostru, fara deosebire. Dreptatea Lui Dumnezeu se manifesta prin rasplata de care se bucura cei credinciosi Lui si prin pedeapsa celor necredinciosi. Pavel scrie: De aceea ne laudam cu voi in Bisericile lui Dumnezeu, pentru statornicia si credinta voastra in toate prigonirile si necazurile, pe care le suferiti. Aceasa este o dovada lamurita despre dreapta judecata a lui Dumnezeu, intrucit veti fi gasiti vrednici de Imparatia lui Dumnezeu, pentru care si suferiti. Fiindca Dumnezeu gaseste cu cale sa dea intristatre celor ce va intristeaza si sa va dea odihna atit voua, care sinteti intristati, cit si noua, la ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dreptatea
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 366 cuvinte
Nr caractere:
6 853 caractere
Marime:
13.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!