Dovezi Privitoare La Învierea Domnului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Esenta mesajului eshatologic al Invataturii Domnului nostru Iisus Hristos este adevarul Invierii Sale si mantuirea celor care cred in El, Fiul din Treimea cea de o fiinta si nedespartita. Fara Inviere, credinta in Hrisos, Fiul lui Dumnezeu intrupat, ar fi lipsita de sens si ar deveni zadarnica.

Scepticii, ateii si cei care nu cred in Evenimentul istoric al Invierii lui Hristos ar avea atunci dreptate. Dar ce dovezi ale Invierii avem? Sunt doua marturii de netagaduit: 1. mormantul aflat gol si 2. trupul disparut al lui Iisus. Daca sunt luate izolat, ele nu dovedesc nimic. Pentru a se explica cele doua dovezi, au fost emise trei ipoteze: 1) Iisus nu a fost mort cand a fost depus in mormant, ci suferise o moarte aparenta (letargie); 2) Iisus a murit cu adevarat, dar El nu a inviat, ci trupul sau a fost furat; 3) Iisus a murit real si a inviat asa cum istorisesc martorii oculari. Asa cum marturisim noi, credinciosii Invierii!

Primele doua ipoteze pot fi combatute usor. Este absolut improbabil ca un om pironit atata vreme pe cruce, tintuit timp de sase ore in arsita zilei, sa fi supravietuit. Prin patrunderea cuielor in mainile si picioarele Lui, trupul Sau a pierdut foarte mult sange; se adauga faptul ca ostasul roman a infipt sulita in coasta lui Iisus, pentru a fi sigur ca a murit. Si s-a convins! A curs sange si apa, dovada ca sangele intrase in descompunere. Cum putea un om epuizat, ce pierduse atata sange, sa se elibereze de fasiile de panza cu care fusese invelit, sa indeparteze piatra grea de sute de kilograme ce astupa mormantul si sa iasa fara ca ostasii romani (ce pazeau mormantul) sa reactioneze? Cealalta intrebare este cum au reusit Apostolii sa fure trupul lui Iisus? Mormantul era pazit si pecetluit, iar romanii dispuneau de mijloace adecvate pentru a afla adevarul si chiar a gasi trupul Domnului.

Ca ucenicii nu au furat trupul Sau, deducem din faptul ca evreii i-au mituit pe soldatii romani ca sa depuna marturie mincinoasa.

Se adauga inca o dovada remarcabila: fasiile de panza gasite in mormant. Cu ce scop ar fi eliberat (cei ce au furat) trupul lui Iisus din fasii si giulgiu si apoi sa fi lasat totul acolo? Nu ar fi fost nici timp suficient pentru o incercare atat de temerara.

Cunoastem, din istoria Bisericii primare, cu cata daruire, dusa pana la sacrificiul vietii, au predicat Apostolii adevarul Invierii.

In nici un caz nu si-ar fi varsat sangele pentru o legenda sau o himera. Ca de vei maturisi cu gura ca Iisus este Domnul si vei crede cu inima ta ca Dumnezeu L-a inviat pe El din morti, te vei mantui. (Romani 10, 9) Sa presupunem ca trupul Domnului a fost furat de vrajmasii Lui. Dar care sa fi fost cauza ce i-a determinat la asa ceva? Iudeii au facut tot ce depindea de ei ca sa-L vada in mormant. Mai mult, ca trupul lui Iisus sa nu fie furat, s-au ingrijit ca mormantul sa fie pazit de romani. Daca intentionau sa fure trupul, isi puteau atinge tinta fara sa se complice, intr-un mod chiar bizar. Si daca ar fi ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dovezi Privitoare La Invierea Domnului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 098 cuvinte
Nr caractere:
4 694 caractere
Marime:
11.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
inviere, iisus
Predat:
la gimnaziu
Sus!