Despre Post

Extras din referat Cum descarc?

,,Iar oameni catre Dumnezeu sa strige din toata puterea si fiecare sa se intoarca de pe calea lui cea rea si de la nadreptatea pe care o savarsesc mainile lui"(Iona 3,8)
Drept maritori crestini
Poate ne intrebam adesea unde isi are originea postul, sau de ce i se ofera o asa mare valoare.
Cu siguranta nu il putem lega de o data fixa, intrucat aparitia luia fost progresiva. Deasemenea postul nu este o practica specifica doar unei religii, el a fost practicat de secole iar principalul sau aspect era legat de cermoniile religioase in iudaism, confucianism, hinduism si islamism.
Toate religiile antice practicau postul sub diverse forme sau din diverse motive. Egiptenii de exemplu, posteau cu scopul de a se curati de pacate, la fel asirienii si babilonienii. Indienii din Mexic si incasii din Peru tineau post de cainta pentru a-i multumi pe zeii lor.
Budismul si hinduismul considera postul drept un act de austeritate si cumpatare.
In Grecia antica, postul era perceput ac o metoda puternica de protectie impotriva demonilor ce puteau intra in corp prin intermediul mancarii si al bauturii, fiind totodata a maniera de ispasire si purificare a sufletului, facilitand astfel comunicarea cu zeitatile. De altfel, Pitagora recomanda postul iar parintele medicinii Hipocrate sustinea ca unul din secretele longevitatii sale il constituie postul.
Putem observa din cele spue anterior - potrivit revelatiei naturale - ca omul ca fiinta rationala era in masura sa gandeasca, sa judece si prin aceasta sa ajunga la anumite concluzii asupra celor ce observa ca exista si se petrec in jurul sau.
Ideea de post sa mentinut astfel peste tot chiar si dupa amestecarea limbilor la turnul Babel, desi la unele popoare a ajuns aproape complet desfigurata de esenta sa spirituala.
In ceea ce priveste poporul iudeu, Moise a fost cel care a ,,restructurat" postul dandui o alta conotatie iar mai apoi proorocii.
Evrei insoteau postul cu rugaciune:,,Si mi-am indreptat fata catre Domnul, staruind in rugaciune si in rugii fierbinti, cu post, cu sac si cenusa."(Daniel 9,3); cu marturisirea pacatelor:,,In ziua de douazeci si patru a acestei luni s-au adunat toti fiii lui Israel, imbracati cu sac si cu capetele presarate cu cenusa, ac sa posteasca. Si osebindu-se cei ce erau de alt neam, au venit de si-au marturisit pacatele lor si faradelegile parintilor lor."(Neemia 9,1-2); cu smerenia:,,Apoi am ingenunchiat a doua oara inaintea Domnului, ca si intaia oara, patruzeci de zile si patruzeci de nopti fara sa mananc paine si fara sa beau apa;m-am rugat pentru pacatele voastre cu care ati gresit voi, facand rauinaintea Domnului Dumnazeului vostru si maniindu-L."(Deuteronom 9,18); cu intoarcerea la Dumnezeu; cu intristarea:,,Atunci toti fii lui Israel si tot poporul au plecat si au venit la casa Domnului si au postit in ziua aceea pana seara si au adus arderi de tot si jertfa de impacare inaintea Domnului."(Jud.20,26); cu fapte de milostenie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Post.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!