Cum SA Crești Un Copil Moral

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ca si crestini noi suntem chemati sa ne crestem copiii dupa voia lui Dumnezeu? Care este aceasta si unde, in Biblie, ne este descrisa? Vorbeste Biblia despre cresterea copiilor? Este un subiect important? Vom putea sa aflam doar privind la frecventa cu care vorbeste asupra subiectului.

Prov. 29: 15 Nuiaua si certarea dau intelepciunea, dar copilul lasat de capul lui face rusine mamei sale Prov. 10: 1 Pildele lui Solomon. Un fiu intelept este bucuria tatalui, dar un fiu nebun este mahnirea mamei sale Prov. 23: 13 Nu cruta copilul de mustrare, caci daca-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri Prov. 23: 14 Lovindu-l cu nuiaua, ii scoti sufletul din locuinta mortilor Prov. 22: 6 Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea Ca sa-l inveti pe un copil calea pe care trebuie sa o urmeze, trebuie sa o strabati si tu din cand in cand (eu as spune, tu insuti trebuie sa o gasesti si sa te afli pornit pe ea!) Josh Billings Efes. 6: 4 Si voi, parintilor, nu intaratati la manie pe copiii vostri, ci cresteti-i, in mustrarea si invatatura Domnului Col. 3: 21 Parintilor, nu intaratati pe copiii vostri, ca sa nu-si piarda nadejdea Biblia vorbeste in mod direct copiilor: Prov. 6: 20-22 Fiule, pazeste sfaturile tatalui tau, si nu lepada invatatura mamei tale: leaga-le necurmat la inima, atarna-le de gat. Ele te vor insoti in mersul tau, te vor pazi in pat, si iti vor vorbi la desteptare! De asemenea, in Biblie se gasesc exemple de parinti educatori crestini ce au adus onoare lui Dumnezeu pentru felul in care si-au crescut copiii, iar Biblia le pastreaza exemplul: Avraam: Gen. 18: 19 Caci Eu il cunosc si stiu ca are sa porunceasca fiilor lui si casei lui dupa el sa tina Calea Domnului, facand ce este drept si bine, pentru ca astfel Domnul sa implineasca fata de Avraam ce i-a fagaduit David: 1 Cronici 28: 9 Si tu, fiule. Solomoane (inlocuiti cu numele copiilor vostri!), cunoaste pe Dumnezeul tatalui tau, si slujeste-I cu toata inima si cu un suflet binevoitor; caci Domnul cerceteaza toate inimile si patrunde toate inchipuirile si toate gandurile. Daca-L vei cauta, Se va lasa gasit de tine; dar daca-L vei parasi, te va lepada si El pe vecie. Iov: Iov 1: 5 Si, dupa ce treceau zilele de ospat, Iov chema si sfintea pe fiii sai: se scula disdedimineata si aducea pentru fiecare din ei cate o ardere de tot. Caci zicea Iov: Poate ca fiii mei au pacatuit si au suparat pe Dumnezeu in inima lor.

Asa avea Iov obicei sa faca. Ana, mama lui Samuel: 1Sam. 1: 28 De aceea vreau sa-l dau Domnului: toata viata lui sa fie dat Domnului.

Si s-au inchinat acolo inaintea Domnului.

1Sam. 2: 26 Tanarul Samuel crestea mereu, si era placut Domnului si oamenilor. Poporul evreu: Deut. 6: 7 Sa le intiparesti in mintea copiilor tai, si sa vorbesti de ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula.

Deut. 11: 19 Sa invatati pe copiii ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cum Sa Cresti Un Copil Moral
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
5 279 cuvinte
Nr caractere:
22 679 caractere
Marime:
23.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!