Creștinismul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Probabil ca intrebarea care chinuie sufletele este, si in ziua de astazi, ,,Unde, care este Adevarul? ". Principalul motiv pentru care marii invatati din cele mai indepartate timpuri au refuzat credinta crestina este teoria potrivit careia crestinismul este doar o imbinare de teologii si idei preluate de la cele mai marcante religii trecute pentru a se forma o religie perfecta care sa poata face usor noi adepti. Dar modul in care sunt privite asemanarile dintre diferitele religii fie ele babiloniene, egiptene, hitite, de cult oriental, etc. ( vezi ,,Crestinismul - filiatii si paralele" ) nu este neaparat unicul sau cel mai bun. Privind inapoi, in trecut, dincolo de aparitia consemnata a crestinismului, la forme mai vechi ale religiei putem cadea de acord ca toate credintele cu care acesta se aseamana au acelasi punct de pornire, aceleasi credinte si ideologii. Punctul unde evolutia lor se separa este punctul in care oamenii intervin , incercand si talmacind acelasi ,,Adevar" in moduri diferite, provocand separarea religiilor. Cu toate acestea ideea de baza ramane aceeasi. Privind prin aceasta prisma, crestinismul nu mai apare ca o copie a altor credinte, consemnate ca fiind mai vechi, ci mai degraba ca o alta evolutie care s-a dovedit ca fiind cea mai apropiata de perfectiune, astfel putandu-se explica si obiceiurile comune caracteristice mai multor religii diferite (vezi ,,Crestinismul - filiatii si paralele").

Am pomenit cu mai multe ocazii termenul ,,idee de baza a tuturor religiilor" . Care este ,,ideea de baza" a crestinismului ? Crestinismul propovaduieste bunatatea, pacea, mila, dragostea, iubirea de aproape, dar si dragostea de adevar si de dreptate, deci dragostea de Dumnezeu, caci el este Adevarul, Cuvantul, deci Intelepciunea, Lumina si Viata, Inceputul si Sfarsitul.

Crestinismul propovaduieste o rasplata corecta si vesnica, o lume ideala ce va veni, curatita de pacate.

Nu putem astfel sa nu acceptam ca o raspandire tot mai mare a crestinismului si a invataturilor sale ar duce in mod sigur la o imbunatatire a societatii, imbunatatire atat de necesara in zilele noastre.

Crestinismul - Credinta a Noului Testament

,,Toata Biblia este insuflata de Dumnezeu" afirma lamurit sfantul apostol Pavel in cea de a doua Epistola a sa catre Timotei (3,16), vrand sa spuna prin aceasta ca sfintii autori ai celor doua Testamente au scris sub calauzirea si puterea Duhului

Bibliografie:

- Marile Religii, seria ,,Cultura Generala", ed. Orizonturi, ed. Lider, Bucuresti, 1995

- BIBLIA - Noul Testament , editia comentata, ed. Institutului biblic si de misiune al Bisericii Ortodoxe Romane ,1995

- Alte surse de documentare si informare : Internet , alte referate atasate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crestinismul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
5 124 cuvinte
Nr caractere:
23 177 caractere
Marime:
23.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
crestinism, dumnezeu, credinta, religie
Predat:
la liceu
Profil:
Teologic
Specializare:
Teologie: teologic ortodox
Profesorului:
Tamas Ioan
Sus!