Budismul în Asia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Budismul care s-a implantat in Asia de SE si in Indonezia este Teracvada, varianta a marelui curent Sthaviravada, propagat de misiunile imparatului Asoka.

Totusi budismul intochinez a ramas elechic pana in sec al XV-lea d.H. cand ortodoxia Teravada provenind din Sri Lanka va fi adoptata de statele Indochinei. Budismul singhalez isi capata forta integrala in sec al XI-lea d.H. Este interesant ca in Birmania, Thailanda, Laos, lambodgia si in Vietnam, Buddha nu va fi vazut ca propavaduitorul renuntarii la lume, ci ca un cakravartin cel care pune in miscare roata legii Dharma, Suveranul, de unde ce, adevarata simbioza intre budism si puterea politica. Acest lucru a avut ca rezultat edificarea unor constructii monumentale adevarate, enciclopedii si, totodata, meditatii in piatra care rezuma doctrina si calea initiatica spre Trezire.

In fata colonismului occidental, budismul avea sa confere popoarelor Indochinei un sens inalterabil al propriei lor identitati si in acelasi timp sa se opuna modernizarii inevitabile a tarilor lor.

Centul proces de erceziune a budismului s-a agravat ca urmare a revolutiilor comuniste care au cutremurat unele tari din peninsula. Se poate deci afirma ca la ora actuala budismul din Asia de SE traverseaza o perioada critica.

b)Budismul chinez

Catre anul 130 d.H prezenta budismului este deja atestata la Chang-an , capitala imperiului Han, dominata de un confuciasm rigid si scolastic.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Budismul in Asia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
984 cuvinte
Nr caractere:
5 254 caractere
Marime:
10.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
religie, budism, asia
Predat:
la liceu
Profil:
Teologic
Specializare:
Teologie: patrimoniu cultural
Profesorului:
Tamas Ioan
Sus!