Biserica Adventistă De Ziua A Saptea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Secolele 18 si 19 au constituit perioada marilor treziri religioase din Statele Unite ale Americii. Intr-o tara in care catolicii nu erau majoritari, cultele neoprotestante au intrat la un moment dat in criza de subiecte de predica si doctrinare. Nimeni nu mai era miscat de predicile critice la adresa celorlalti. S-a creat treptat nevoia de a veni in fata maselor cu noi idei care sa reanime si sa intretina motivatia (neo) protestanta. Au inceput sa apara predicatori mai revolutionari decat primii predicatori neoprotestanti, infierbantand multimile cu predici apocaliptice despre pedepsele Iadului, fericirea care ii asteapta pe cei credinciosi sau o asa-zisa rapire a celor fideli Domnului.

Adventistii reprezinta, asemenea baptistilor, o grupare mai mare de secte, toate preocupate de a doua venire a Domnului, de unde si numele lor, derivat din latinescul adventus (venire), si in special de stabilirea datei pe baza profetiilor.

William Miller (1782-1849), un baptist, a inceput sa studieze pe cont propriu Biblia si in special cartea profetului Daniel, tragand de acolo concluzia ca sfarsitul lumii e aproape si ca Hristos se va reintoarce in anul 1843. El a publicat concluziile cercetarilor lui biblice intr-o brosura, Invederare din Sfanta Scriptura a celei de-a doua veniri a lui Hristos in anul 1843. In respectiva scriere el anunta, pe langa data revenirii lui Hristos, si faptul ca El va intemeia pe pamant o imparatie de o mie de ani impreuna cu cei drepti pe care ii va invia si ca la sfarsitul mileniului vor invia si cei pacatosi pentru a fi judecati (aceasta este cunoscuta invatatura despre Mileniu, preluata ulterior de mai multe secte). Miller si-a facut calculele pe baza profetiei din Daniel 8: 14, unde se vorbeste de 2300 de zile care vor trece pana la curatirea locului sfant si, sprijinindu-se pe Numeri 14: 34, a socotit o zi drept un an. Punctul de plecare a fost luat anul 457 iH, cand a inceput robia babiloniana. In anul 1831 el a inceput sa predice in public noile idei. In asteptarea evenimentului anuntat multi dintre adeptii lui si-au vandut proprietatile si si-au lichidat afacerile. Intrucat anul 1843 a trecut fara ca profetia sa se implineasca, un adept al lui Miller, S. Snow, a calculat o noua data, mai exacta ca prima - 10 octombrie 1844. De data aceasta publicitatea a fost mult mai mare, data fiind preluata de ziare, reviste, in conferinte publice, provocand un entuziasm care i-a facut pe multi sa-si parareasca locurile de munca, sa-si vanda proprietatile si sa urmeze adventistilor. Noaptea de 9 spre 10 octombrie i-a aflat pe adventisti adunati intr-o sala mare din Boston, asteptand cu mari emotii trambita ingerului ce avea sa vesteasca a doua venire a Domnului.

Noaptea a trecut fara sa se intample nimic, spre marea dezamagire a multora care au parasit secta. Miller a recunoscut public ca a gresit si i-a indemnat pe adeptii sai sa treaca la baptisti. Acestia nu i-au primit si astfel secta adventistilor s-a risipit in 1845. Cei ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biserica Adventista De Ziua A Saptea
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 476 cuvinte
Nr caractere:
12 363 caractere
Marime:
18.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!