Biserică

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I Despre Biserica - Realitate Teandrica 2
III Biserica - Locas de comuniune intre Dumnezeu si om 9
IV. 2 Har si Harisme 14
V.1 Importanta Euharistiei in Biserica 16
V. 2 Euharistia ca plenitudine a Bisericii 17
Bibliografie 22
Cuprins 23

Extras din referat:

Toate popoarele crestine si toate confesiunile crestine au acelasi nume pentru locasul de inchinare si pentru larga comuniune a omului cu Dumnezeu,exprimand prin aceasta legatura indisolubila intre elementul divin si cel uman,intre Dumnezeu si om,intre Creator si creatie, iar acel nume este Biserica.

,,In viziunea ortodoxa, Biserica nu este altceva decat Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Intrupat ca Revelatie deplina in continuitatea eficientei Lui mantuitoare in istorie prin Duhul Sfant. Prin Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, prin intreaga ei viata cultic-sacramentala si mistica, Biserica mentine in actiune si fructifica Revelatia in intelesul ei autentic, aparat prin formulari dogmatice" .

Biserica, realitate divino-umana complexa, este greu de cuprins in definitii si concepte. Nu avem nici o definitie a Bisericii in Sfanta Traditie sau in Revelatia Divina, ci doar descrieri ale ei. Astfel, ea ne apare ca totalitatea credinciosilor condusi in mod nevazut de catre Hristos sau ca mijloc de transmitere a lucrarii sfintitoare a lui Hristos.

Traditia numeste Biserica fie izvor de viata facator si organ al mantuirii, fie societate a credinciosilor cu Hristos, fie calea de transmitere a intreitei slujiri a Mantuitorului Hristos pana la Parusie. In viziunea teologului grec Hristu Andrutos ,,Biserica este institutia sfanta intemeiata de Cuvantul Cel intrupat al lui Dumnezeu spre mantuirea si sfintirea oamenilor si poseda puterea si autoritatea Lui Dumnezeiasca, constand din oamenii care au aceeasi credinta, se impartasesc din aceleasi Sfinte Taine si se impart in popor si clerul conducator care-si deriva puterea prin succesiune neintrerupta de la Apostoli si prin ei de la Domnul."

Mantuirea personala a fiecaruia consta in cuprinderea in trupul tainic al lui Hristos, deci unirea harica cu Hristos. Aceasta se poate face numai in Biserica si nu in afara ei, pentru ca stim ca Biserica este ,,trupul tainic al lui Hristos"; El este Capul iar credinciosii sunt madulare fiecare in parte. Hristos este Capul Sfintei noastre Biserici

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biserica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 309 cuvinte
Nr caractere:
15 295 caractere
Marime:
17.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
credinta, dumnezeu, religie
Predat:
la liceu
Sus!