Adevaruri religioase incomplet dezvaluite

Extras din referat Cum descarc?

Poate suna destul de ambiguu dar problema pe care vreau sa o tratez este destul de simpla: se refera la ceea ce multi se tem sa o faca publica si anume acele lucruri dintr-o religie care nu s-au dezvaluit in totalitate sau care nu s-au pastrat asa cum ar fi trebuit. Voi face comentariul intregului eseu doar pentru religia crestin ortodoxa fiinca imi este mai la indemana si am fost botezat in aceasta.
Cateodata am impresia, cand merg la biserica, ca de fapt nu faptul ca trebuie sa merg la biserica regulat este necesar ci sa fac ceea ce ma invata acolo. Mergem la biserica, ascultam cu evlavie slujba (neluand in seama toate acele lucruri pe care le vedem intr-o biserica, de exemplu unele femei batrane discuta despre alte lucruri facand galagie, alti oameni maturi admira peretii frumosi pictati etc.), ne indreptam spre case, iar a doua zi o luam de la capat cu certurile de zi cu zi. Oare asta trebuie sa facem cu adevarat, oare nu cumva exista anumite lucruri intr-o religie care nu sunt dezvaluite publicului din cauza ca aceste lucruri ar da credinciosilor din acel cult libertate deplina in a actiona si in a gandi, deci oamenii nu ar mai putea fi tinuti in frau. Daca intrebati vreodata un preot de la noi si nu numai de ce trebuie sa facem unele lucruri ni se va raspunde ca asa e lasat de Dumnezeu si nu trebuie sa ne gandim noi, niste simplii oameni, la aceste lucruri ca are cine sa o faca. Documentandu-ne, facand apel la cartea cea mai in masura sa ne raspunda la aceste intrebari, aflam cu stupoare ca ceea ce a zis preotul in biserica nu este totul ce trebuie luat in seama si ne punem intrebarea de ce a facut acest lucru? iar raspunsul ar fi ca asa a fost invatat. De mic am crezut ca daca voi face ceva in viata va fi sa devin preot desi stiam ca poate e cel mai greu lucru de facut pe lumea aceasta.
De aceea am dat examen la seminar si spre stupoarea mea nu am intrat pentru ca in esenta nu aveam ceea ce se numeste o pila. Am fost profund dezamagit si m-am gandit ca daca si acolo a ajuns coruptia atunci oare ce se mai intampla prin biserici? De atunci incoace nu i-am mai privit pe preoti cu aceiasi ochi, poate gresesc dar mi-am pierdut increderea in ei. A devenit o adevarata afacere faptul de a fi preot, poate ca de aceea au si aparut atat de multe culte religioase: oamenii din toata lumea au observat aceste faradelegeri si nedezvaluiri care se fac si au incercat sa-si exprime propriul crez si sa caute singuri raspunsurile la intrebari de genul ce trebuie intr-adevar sa fac ca sa dobandesc viata vesnica? Altii au fost de alta parere si au cautat raspunsuri pur stiintifice: nu exista nici un Dumnezeu era doar o farfurie zburatoare etc. Cat de mult suntem afectati de acest lucru si anume de nedezvaluirea unor lucruri dintr-o religie? Daca gandim exagerat ca intr-o piesa de teatru ce s-ar intampla dupa ce am parasi aceasta lume cand ne vom duce de partea cealalta a prapastiei si vom fi fata in fata cu Dumnezeu oare ne va intreba ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Adevaruri religioase incomplet dezvaluite.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!