Statutul de Copil Singur

Extras din referat Cum descarc?

In Romania de astazi, pe langa copiii 
abandonati in orfelinate sau "uitati" pe 
strazi, se mai poate delimita o categorie de copii abandonati - cei lasati la rude (de obicei bunici) sau la o familie de prieteni apropiati- pentru ca parintii sa poata pleca la munca in strainatate. Visul e utopic sa asigure copiilor tot ce au nevoie, intr-o lume in care se dezvolta exponential si ofera atractii noi zi de zi dar dragostea, linistea unui camin, sprijinul si sfatul in exlorarea lumii care se deschide cu noi si noi fete le pot cumpara, oare parintii cu acesti bani?
Este o problema foarte delicata care afecteaza evolutia si drumul unui copil spre propria devenire, care de cele mai multe ori are o panta descendenta. Ramasi singuri, copiii isi croiesc drumul dupa propriile lor ganduri si idei, in general cu o conduita afectata, datorita lipsei controlului din partea unui parinte sau neimplicarea celor ce ar trebui sa se ocupe de ei, ajungand sa ignore chiar si reguli simple de politete, considerandu-le absurde si ipocrite.
Studiile de specialitate arata ca un factor important in dezvoltarea multilaterala a personalitatii copilului, pana la varsta tineretii este parintele. Lipsa sprijinului si indemnului parintesc, lipsa acelui ideal dupa care copiii isi construiesc propria personalitate si propriul tipar de viata sunt goluri care le afecteaza viata zi de zi ,prin aceasta si nivelul lor de pregatire.
Consecinte care deriva din despartirea temporara a familiei:
1. copilul se simte abandonat, parasit, dorul de parinti il face sa se insingureze, sa se izoleze;
2. devine irascibil, convins fiind ca i s-a facut o mare nedreptate;
3. isi neglijeaza pregatirea pentru scoala;
4. poate intra in grupuri periculoase;
5. simte nevoia sa le arate colegilor ca nu le este inferior si incearca sa epateze prin diverse gesturi, mai ales daca parintii ii trimit bani;
6. situatia este si mai grava daca traverseaza adolescenta, la problemele varstei adaugandu-se si problemele departarii de parinti;
7. exista cazuri extreme cand copiii fug de la persoanele in grija carora au fost lasati;
8. lipsa afectivitatii parentale poate avea 
consecinte pe termen lung, poate influenta 
dezvoltarea normala a copilului, atat din punct de vedere fizic dar mai ales psihic;


Fisiere in arhiva (1):

  • Statutul de Copil Singur.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!