Secretele nonverbale si viziunea celor rai

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Joe Navarro explica in lucrarea sa, ,,Secretele Comunicarii Nonverbale", ca, desi obsevarea elementelor nonverbale ne permite sa interpretam corect multe comportamente, utilizarea limbajului corpului pentru a detecta minciuna este o sarcina dificila si provocatoare. Lucrarea acestuia ne serveste ca un semnal de alarma pentru a fi extrem de atenti atunci cand incercam sa distingem minciuna de adevar, doar pe baza comportamentului nonverbal.
In ,,Psihologia minciunii", Scott Peck combina concluzii din practica psihiatrica, cu experinata sa religioasa de crestin practicant. Adept al misticicsmului si budismului dar si islamist in cele din urma si-a luat un angajament crestin la varsta de 43 de ani. Ideea lui Peck este ca raul ar trebui sa aiba un diagnostic stiintific. Raul nu este, se pare, legat de chimia creierului sau de mediu. Tine de o problematica spirituala pe care stiinta pur si simplu nu o poate combate. Stiinta nu este dispusa sa considere ca exista unele lucruri dincolo de aparente. Supranaturalul, unde salasluieste raul, nu poate fi considerat un subiect de studiu doar stiintific. Mai mult, stiinta se schimba in permanenta si asa si trebuie. Raul este real si obiectiv, dar intelegerea lui vine din credinta, nu din stiinta.
Cuvinte cheie: ,,nonverbale" ; ,,alarma"; ,,raul"
1. Introducere
Limbajul nonverbal sta la baza comunicarii dintre oameni, fiind unul universal si general-valabi. Joe Navarro marturiseste in lucrarea sa ca studierea comportamentului nonverbal a fost mai mult o necesitate si nu o dorinta. Aceasta necesitate a aparut in lipsa cunoasterii limbii engleze si din dorinta de anu fii marginalizat si respins de ceilalti colegi. 
,,Incapabil pe atunci sa vorbesc limba engleza, am facut ceea ce mii de emigranti fac cand ajung in America. Am invatat rapid ca, pentru a ma integra alaturi de noii mei colegi la scoala, trebuia sa fiu atent si sensibil la un alt ,,limbaj" care se vorbea in jurul meu, acela al comunicarii nonverbale." (Navarro , 2008, p 17)
Studiind reactiile fizice ale persoanelor cu care intra in contact, Joe isi putea da seama cine il place cu adevarat,acest lucru aplicandu-se si in cazul persoanelor care nu il placeau.
In viziunea lui Joe comunicarea nonverbala, deseori numita si comportament nonverbal sau limbajul corpului, este o modalitate de a transmite informatii - la fel ca si cuvintele -, doar ca se realizeaza prin intermediul expresiilor faciale, gesturilor, atingerii, miscarilor, posturii corpului, accesoriilor personale (haine, bijuterii, stilul parului, tatuaje etc.) si chiar prin tonul, timbrul si volumul vocii fiecaruia (mai degraba decat prin continutul vorbelor).
In ,,Psihologia Miciunii", Scott Peck vorbeste despre partile neplacute ale oamenilor, in special ale celor mai intunecati membri ai comunitatii omenesti. Acesta pune relele societatii nu pe seama religiei, ci a Bisericii, sustinandu-si argumentele cu citate din biblie care arata adevarata natura a originii religiei. Acesta sustinea ca marile crize create de Biserica nu au avut legatura cu religia. 
,,Binecuvantati fie cei saraci cu duhul, nu cei aroganti" ; ,,Cruciadele si Inchizitia nu au nimic de-a face cu Cristos. Aroganta si razbunarea nu au nimic de-a face cu Cristos." (Peck, 2004, p 30)


Fisiere in arhiva (1):

  • Secretele nonverbale si viziunea celor rai.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Scott Peck (2004) , ,,Psihologia Minciunii" , Bucuresti: Editura Curtea Veche
2. Joe Navarro (2008), ,,Secretele Comunicarii Nonverbale" , Bucuresti : Meteor Press


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!