Școala online

Extras din referat Cum descarc?

In intreaga lume, institutiile de invatamant cauta platforme de invatare online pentru a continua procesul de educare a studentilor. Noul normal este acum un concept transformat al educatiei, invatarea online fiind la baza acestei transformari.
Astazi, invatarea digitala a aparut ca o resursa necesara pentru elevi si scoli din intreaga lume. Pentru multe institute de invatamant, acesta este un mod cu totul nou de educatie pe care au trebuit sa il adopte.
Invatarea online este acum aplicabila nu doar pentru a invata academicieni, ci se extinde si la invatarea activitatilor extracurriculare si pentru studenti. In ultimele luni, cererea de invatare online a crescut semnificativ si va continua sa o faca in viitor.
Planificarea atenta a invatarii online presupune nu doar identificarea continutului de parcurs, ci si proiectarea atenta a tipurilor de interactiune, cu scopul de a sustine procesul de invatare. Apoi, trebuie adaptata particularitatilor de varsta si chiar individuale ale elevilor, pretandu-se mai bine varstelor mari, ciclului liceal, studentilor si adultilor in contexte de formare.
Privind cum invatarea este eficientizata prin folosirea internetului, putem enumera mai multe avantaje, insa putem sa vedem si cateva dezavantaje. In cele ce urmeaza, voi vorbi despre cum vad eu invatarea prin internet.
Profesorii pot transmite foarte repede, oricand, oriunde si oricui informatiile pe care le doreste.Astfel nu mai este nevoie de sincronizarea persoanelor pentru a se intalni fizic; nimeni nu va pierde nimic pentru ca informatiile raman online. Atat elevii cat si studentii intra in posesia materialelor print-o simpla accesare: orice persoana din grupul tinta are acces la toate informatiile, oriunde si oricand.
Invatarea online ofera profesorilor un mod eficient de a oferi lectii elevilor. Invatarea online are o serie de instrumente, cum ar fi videoclipuri, PDF-uri, podcast-uri, iar profesorii pot folosi toate aceste instrumente ca parte a planurilor lor de lectie. Prin extinderea planului de lectie dincolo de manualele traditionale pentru a include resurse online, profesorii sunt capabili sa devina educatori mai eficienti. Daca profesorul isi da seama ca a transmis o informatie gresita sau poate doreste sa o actualizeze, el poate face acest lucru oriunde si oricand. De asemenea, orice document poate fi editat si reedidat, astfel corectarea nu mai produce dificultati.
Un avantaj ar fi ca informatiile pot fi indreptate spre o persoana sau catre mai multe in acelasi timp; in mod individual sau se pot crea grupuri in care elevii pot sa comunice, sa interactioneze si sa colaboreze.
Un alt avantaj al educatiei online este ca permite studentilor sa participe la cursuri din orice locatie la alegere. Invatarea online ofera, de asemenea, elevilor optiunea de a invata in orice context este cel mai productiv pentru ei. Unii oameni nu se pot concentra fara tacerea absoluta. Altii trebuie sa asculte muzica sau sa se inconjoare de activitate pentru a ramane motivati. In timp ce cursurile de clasa forteaza o ambianta si un format specific, studierea online permite sa va multumiti mediul in functie de preferintele personale.
De asemenea, permite scolilor sa ajunga la o retea mai extinsa de elevi, in loc sa fie restrictionata de granitele geografice. In plus, prelegerile online pot fi inregistrate, arhivate si partajate pentru referinte viitoare. Acest lucru permite elevilor sa acceseze materialul de invatare intr-un moment de confort.


Fisiere in arhiva (1):

  • Scoala online.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!