Relatie Scoala - Parinti de Etnie Roma

Extras din referat Cum descarc?

Cu siguranta "legatura dintre mediul scolar si cel familial", colaborarea dascalilor cu parintii, sunt factori care pot determina pozitiv sau negativ performantele scolare ale elevilor. 
Acest aspect este intarit de contextul actual cand parintii sunt foarte preocupati de problemele familiale, profesionale sau sociale, neputand urmari evolutia copiilor.
Din propria experienta si din convingere in acelasi timp, pot afirma ca o colaborare intre parinti si invatatori poate ameliora randamentul scolar si conduita elevilor in clasa, dar si in afara scolii.
Niciodata nu este bine sa cataloghezi parintii "ca fiind lipsiti de interes", fara un suport plauzibil.
Buna colaborare a parintilor cu scoala se datoreaza in primul rand intelegerii de catre acestia a criteriilor de evaluare utilizate la scoala, sarcina ce revine categoric invatorului, astfel incat parintii sa se simta parteneri in actiuni, participanti activi si nu simpli auditori.
Sunt convinsa ca atat conditiile materiale cat si sprijinul in procesul de invatare al familiilor rome , sunt net inferioare celor pe care le pot oferi copiilor parintii ne-romi, DAR profesionalismul invatatorului poate rupe aceste bariere (vorbesc din experienta proprie), prin stabilirea unei comunicari reale, pornind de la intelegerea reciproca a punctelor de vedere. In multe cazuri poate interveni si un mediator scolar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatie Scoala - Parinti de Etnie Roma.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!