Recenzie Carte

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Timp de peste patru decenii (1951-1993), dr. Ioan Bontas a fost profesor de pedagogie la Universitatea Politehnica din Bucuresti, unde s-a remarcat ca un distins pedagog, educator, cercetator si manager educational.

A desfasurat o bogata activitate de cercetare stiintifica, aducandu-si o contributie originala importanta la dezvoltarea pedagogiei. Este autor a peste 90 lucrari publicate - cursuri, manuale, indrumare, diverse lucrari, articole si studii pedagogice, a peste 60 de comunicari stiintifice si a numeroase referate si conferinte pedagogice.

Printre lucrarile si studiile publicate, mentionez cateva dintre ele:,,Indrumator de practica pedagogica"(1958), ,,Indrumar de metodica si practica pedagogica"(mai multe editii:1965-1991), ,,Pedagogie pentru invatamantul superior tehnic"(1976).

Lucrarea ,,Pedagogie" reprezinta o sinteza a rezultatelor experientei sale didactice si stiintifice, constituindu-se ca o sursa informativa valoroasa pentru pregatirea pedagogica a viitorilor profesori si pentru perfectionarea pregatirii psihopedagogice a cadrelor didactice.

Cartea are 328 de pagini si este conceputa ca un manual universitar de pedagogie care abordeaza problemele didacticii si sistemului institutional de educatie, precum si unele probleme pedagogice complementare de interes major cum sunt orientarea scolara si profesionala, educatia permanenta, creativitatea, cercetarea pedagogica si conducerea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recenzie Carte.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 862 cuvinte
Nr caractere:
10 704 caractere
Marime:
13.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
psihologie, carte, progleme pedagogice
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!