Promovarea unor Strategii si Proceduri de Eliminare a Violentei in Scoli

Extras din referat Cum descarc?

PROMOVAREA UNOR STRATEGII SI PROCEDURI
DE PREVENIRE SI DIMINUARE A VIOLENTEI IN SCOLI-
FACTOR DETERMINANT IN SCADEREA RATEI DE ABANDON
SI ESEC SCOLAR
,, Educatia prin exemple se dovedeste a fi unul din cele mai importante mijloace pentru formarea caracterului moral al copiilor nostri ."
N.I.Boldirev -,, Rolul exemplului in educatia copilului ,,
Violenta in scoala nu este un subiect nou , desi in ultimii ani acte individuale de violenta savarsite de elevi au socat opinia publica si , ca urmare , violenta in scoli a inceput sa capete o tot mai mare atentie . Conflictele nu s-au schimbat prea mult . Problema este ca in zilele noastre ele se rezolva diferit . Astazi ,posibilitatea ca o cearta intre elevi sa se termine printr-o bataie a crescut semnificativ . Aceste nefericite incidente au loc pentru ca societatea noastra traditionala si tinerimea , ca o parte integranta a acesteia , vad in violenta un mod legitim de a-si rezolva problemele si nu a invatat sa le rezolve printr-o modalitate pasnica . Pe de alta parte , scolile sunt mai sigure decat comunitatile in care majoritatea elevilor locuiesc . In scoli sunt reguli impotriva violentei si adulti care sa aplice aceste reguli . Uneori cei insarcinati cu asigurarea disciplinei nu au credibilitate in ochii elevilor . Exista si cazuri in care veti gasi copii ( impingindu-se sau batandu-se pe hol sau ) avand un comportament inadecvat si pe care profesorii se fac ca nu-i vad pentru ca le este frica sa le spuna elevilor sa inceteze . Frica se adauga la inabilitatea profesorilor de a raspunde adecvat cauzelor violentei in scoala . 
Problema violentei fizice sau psihice institutionale , colective sau individuale se dovedeste a fi una extrem de complexa , un factor marcant al comportamentului uman. Rezultat al tendintelor biologice instinctive necontrolate , violenta se manifesta ca o izbucnire temporara sau o actiune brutala de durata, fie sub forma verbala , fie factuala , antrenand forta fizica sau constrangerea brutala , implicand violarea principiilor morale sau a legilor juridice .
In ceea ce priveste violenta manifestata in scoala se pot detecta forme de violenta chiar in invatamintul primar , insa lipsite , fara indoiala de consecinte grave , cum este cazul rezolvarii unui conflict minor prin recurgerea la agresiune .
La nivelul scolii generale lucurile se complica , iar pentru a lua masuri eficiente pentru prevenirea violentei , trebuie sa fim consienti de cauzele si situatiile ce genereaza acest fenomen .
Au fost identificati urmatorii factori ce contribuie la manifestarea violentei :
1-Violenta in familie .
Extinderea alarmanta a violentei in familie afecteaza copiii care sunt fie martori ai acestei violente , fie sunt ei insisi victimele ei . Copiii carora nu le este satisfacuta la varsta copilariei nevoia de un mediu stabil si calduros , prezinta riscul de a fi lipsiti ulterior de empatie si atasament fata de ceilalti . Un copil martor al conflictelor si agresarilor fizice se simte dezamagit , tradat de adulti si nu va putea cunoaste increderea si fericirea deplina . De-a lungul timpului el se va retrage intr-o lume a indiferentei , va evita sa-si dezvaluie suferintele si va deveni agresiv , chiar violent .
2-Dezinteresul parintilor pentru evolutia si educarea propriului copil .


Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea unor Strategii si Proceduri de Eliminare a Violentei in Scoli.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!