Particularitățile dezvoltării psihice și fizice a copiilor din casele de copii

Extras din referat Cum descarc?

Problema invatarii si educarii copiilor orfani si copiilor, care au ramas fara tutela parintilor, este strans legata de problemele ocrotirii sanatatii lor, maririi posibilitatilor functionale si de adaptare. 
Cercetarile unui sir de autori au aratat, ca starea sanatatii copiilor la momentul intrarii in casa de copii este caracterizata prin retinere in dezvoltare fizica la 23 - 24%, si numai 17% de copii au o dezvoltare fizica armonioasa, ceilalti -dizarmonioasa. Majoritatea copiilor sufera de retinere in dezvoltarea psihica; de nedezvoltare generala a vorbirii si alte dereglari. 
Conform datelor V.V.Corneva, obtinute in rezultatul cercetarii sanatatii si dezvoltarii neuropsihice a copiilor, ce au ramas fara tutela parintilor in comparatie cu copiii din gradinita au fost evidentiate urmatoare:
- instabilitatea comportamentala la 81,3% de copii institutionalizati ( in comparatie cu 11,6% la copii din gradinita) 
- scaderea memoriei la 83,8% de copii orfani ( in comparatie cu 16,5% de copii care frecventeaza gradinita)
- scaderea activismului social la 67% de copii orfani (si 10,8% la copii din gradinite)
- dereglarile comunicarii - 47,6% la copiii institutionalizati (8,7% la copiii educati la gradinita).
In asa fel a fost constatata ramanerea in urma a diferitor parametri psihici cu 5 - 6 ori.
Majoritatea copiilor din Casele de copii la varsta de 7 ani nu au pregatire suficienta pentru invatarea la scoala, la majoritatea din ei se observa retinerea dezvoltarii activitatilor cognitive, motore si de joc. Necatand la capacitatile potentiale pastrate, pregatirea de catre scoala nu duce la corectie totala a functiilor ramase in urma, fapt ce nu le permite acestor copii sa se adapteze normal la viata, si ce duce la comportament asocial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitatile dezvoltarii psihice si fizice a copiilor din casele de copii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!