Modele si Forme de Integrare Scolara la Copii cu CES

Extras din referat Cum descarc?

Modele si forme de integrare scolara ale copiilor cu C.E.S
Datorita intalnirii in colectivele de elevi a cazurilor de copii cu cerinte educative special , dascalul , fie el educator sau invatator , trebuie  sa  abordeze  si  sa integreze si acesti copii ca si cum si ei sunt copii normali.Acest lucru nu se poate realiza decat folosind metode si forme de invatare adaptate intelectului lor.
Nu de putine ori avem cazuri de copii ce prezinta tulburari de limbaj , limbajul fiind un element esential de socializare , prin notiunile vehiculate si prin schimburile de intentii, ganduri , expresii.Faptul ca limbajul copilului este slab dezvoltat influenteaza in mod negativ  relatiile cu copii de aceeasi varsta  cooperarea dintre ei, acceptarea regulilor de grup, pe cand dezvoltarea limbajului reduce anxietatea, faciliteaza libertatea de manifestare  Limbajul permite copilului sa-si exprime sentimentele, nevoile, trairile; il ajuta sa se cunoasca pe el si pe cei din jur. Sunt doar cateva aspecte ale legaturii limbajului cu integrarea sociala a prescolarilor. Deci, copiii trebuie incurajati sa se exprime, deoarece acest lucru le va influenta libertatea de manifestare. 
La gradinita  este important sa optimizam dezvoltarea personalitatii copilului si , in acelasi timp, sa favorizam relatii constructive in grup. Una dintre sarcinile gradinitei este socializarea copiilor. Este esential pentru prescolari  sa invete sa traiasca impreuna, pentru ca mai tarziu fiecare sa poata sa-si ocupe locul in societate. Integrarea sociala aduce in lumina relatia copil-mediu, relatie concretizata prin actiuni si reactiuni reciproce ce au loc intre factorii componenti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modele si Forme de Integrare Scolara la Copii cu CES.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!