Modelarea Caracterului Crestin in Adolescenta

Extras din referat Cum descarc?

"A educa inseamna a cultiva curatenia sufleteasca si buna cuviinta a copiilor si tinerilor, a-l creste pe copil moral si in evlavie, a-l creste pe copil moral si in evlavie, a avea grija de sufletul lui, a-i modela inteligenta, a forma un atlet pentru Hristos; pe scurt, a te ingriji de mantuirea sufletului lui. Educatia este asemenea unei arte: arta mai mare decat aceasta nu exista, pentru ca, daca toate artele aduc un folos pentr lumea de aici, arta educatiei se savarseste in vederea accederii la lumea viitoare".
Ioan Hrisostom.
I. ASPECTE METODICE
1.1. DEFINIREA SUBIECTULUI, DELIMITAREA SI INCADRAREA LUI
Titlul lucrarii ar fi putut fi formulat "Rolul educatiei crestine in formarea caracterului adolescentin" sau "Formarea profilului moral-crestin al adolescentului" deoarece educatia crestina are un rol definitoriu in prelucrarea caracterului.
Subiectul acestei lucrari are un caracter interdisciplinar, reprezentand o tratare a problemelor pe care le pune procesul de formare a caracterului crestin din perioada adolescentei. Asadar, subiectul se afla la intersectia dintre teologia exegetica (critica biblica, hermeneutica), teologia sistematica (apologetica, etica, polemica) si teologia practica (teologia pastorala, evanghelism, educatia religioasa). De asemenea, exista stranse conexiuni cu filosofia si cu stiintele seculare ale educatiei - sociologia, pedagogia, psihologie, biologie, medicina si cu toate stiintele care ajuta la clarificarea unor aspecte privitoare la dezvoltarea adolescentului, precum si a bolilor si problemelor psihofizice specifice adolescentei. Apelul la viziunea stiintelor socio-umane privitor la dezvoltarea adolescentului au doar un rol strict auxiliar. Am tratat adolescenta ca fiind varsta cuprinsa intre 13-14 si 18-20 ani, luand in considerare doar adolescenta "normala", neabordand adolescenta ,,de exceptie" sau ,,prelungita".
Acest subiect se coreleaza in principal cu aspecte teologice: exegeza textelor biblice privitoare la cresterea si educarea copiilor, antropologie, hamartologie, soteriologie si catehetica (educatie crestina).
1.2. IMPORTANTA SUBIECTULUI SI MOTIVAREA OPTIUNII DE CERCETARE
Subiectul tratat de aceasta lucrare - Modelarea caracterului crestin in adolescenta - reprezinta un aspect fundamental al vietii crestine din familie, Biserica, scoala si societate. Viziunea interdisciplinara teologica, pedagogica si psihologica asupra subiectului, este necesara pentru intelegerea completa si corecta a intregului proces, cu scopul evitarii practicilor gresite, care nu de putine ori au generat "handicapuri" comportamentale, emotionale si psihice,


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Caracterului Crestin in Adolescenta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!