Model operațional pe o temă de economie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Captarea atentiei si trezirea curiozitatii prin intrebari de genul: "de ce anume trebuie sa tinem cont pentru a putea avea succes in afaceri? "

2. Recapitularea unor cunostinte anterioare cum ar fi piata valutara, cursul de schimb, valuta, unitati economice, corelatii macroeconomice.

3. Profesorul realizeaza legatura dintre concepte. Performantele economice ale unei unitati economice tin foarte mult cont de conjunctura economica si sociala din tara de origine. Acesta este subiectul lectiei de azi. Profesorul scrie pe tabla planul lectiei: tipuri de corelatii macroeconomice,conceptul de macroeconomie, economie nationala, fluxuri economice, circuitul macroeconomic, indicatori macroeconomici, tipuri de echilibre si dezechilibre macroeconomice.

4. Profesorul incepe expunerea noilor cunostinte.

Incepe prin a evidentia existenta unor corelatii foarte puternice intre unitatile economice din cadrul unei economii nationale. De aici si identificarea mai multor tipuri de corelatii macroeconomice: tehnologice, monetare, financiare, de venituri, cu circuitele economice internationale, de ordin social si institutional..

Dupa aducerea in discutie a legaturilor dintre unitatile economice, se poate defini macroeconomia ca fiind ansamblul conexiunilor economice date de corelatiile si legaturile din domeniul economic. De asemenea se poate identifica economia nationala ca si forma de manifestare a interdependentelor dintre agentii economiciin cadrul institutional-national al unei tari.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Model Operational pe o Tema de Economie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
673 cuvinte
Nr caractere:
4 335 caractere
Marime:
8.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
elevi, profesor, verificare, educatie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!