Managementul conflictului - profesor-director

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea conflictului:
Conflictul a avut loc intre dna. profesoara de muzica si dna. directoare a unitatii scolare unde cele doua activau ca profesoare.
Conflictul exista de mai mult timp dar niciodata nu a luat amploare. Au existat tatonari, priviri ironice si replici taioase dar fara a avea loc un confict deschis. In acest conflict am fost observator fara a fi implicata in mod direct.
Identificarea cauzelor:
Se stia in colectivul de cadre didactice al scolii ca dna. profesoara de muzica obisnuieste sa lipseasca frecvent de la cursuri fara a avea un motiv plauzibil, dar de fiecare data reusea sa-si faca rost de un concediu medical. Problema cea mai grava a fost cea ca nu anunta ca lipseste decat cu zece minute dupa ce ii incepea ora deci dupa ce i se observa lipsa. De aici surveneau tot felul de probleme: inlocuirea cu un alt profesor, lucru aproape imposibil pentru ca scoala are un numar redus de profesori. Singura solutie ramanea cuplarea claselor de elevi ceea ce impedica desfasurarea in bune conditii a orelor de curs. Desi lucrul acesta se intampla foarte frecvent, dna. director nu i-a adus la cunostinta dnei. profesoare de muzica nemultumirile deci comunicarea dintre ele nu a avut loc neputandu-se astfel aplana conflictul tacit.
Conflictul direct a izbuncnit intr-o zi cand dupa ce dna. profesoara lipsise cu o zi inainte bineinteles neanuntat, sunase la scoala sa spuna ca are concediu medical fiind plecata pentru investigatii medicale la fiul ei in Bucuresti. Dna. director avand numarul de telefon al fiului, il contacteaza pe acesta afland ca el nu stia nimic de mama lui si ca ultima data cand a vazut-o era sanatoasa si nu existau probleme. Astfel ca dna. director afla ca absenta dnei. profesoare nu este acoperita. Totusi, peste o saptamana dna profesoara se prezinta la scoala cu un concediu medical. Dna. director a ramas stupefiata cand a vazut aceasta desi stia ca dna. profesor nu avea nicio problema de sanatate. I-a cerut explicatii dnei. profesoare si i-a adus la cunostinta ca l-a contactat pe fiul acesteia si astfel a aflat ca nu este plecata din localitate. Dna. profesoara a fost stupefiata si a ripostat cu o foarte mare violenta verbala, spunandu-i ca nu are dreptul sa-i deranjeze familia pentru astfel de lucruri si ca daca ii prezinta concediul medical inseamna ca lipsa ei de la scoala are justificare si deci nu mai trebuie explicata. Dna. director i-a explicat fara a folosi jigniri dar cu un ton ridicat, ca nu puteam lipsi de la scoala frecvent si dupa aceea sa prezentam un concediu medical deoarece acest concediu trebuie anuntat dinainte pentru a putea fi gasit suplinitor. Dna. profesoara i-a reprosat ca are un stil autoritar de conducere si a folosit cuvinte jignitoare la adresa dnei. director. Aceste reprosuri s-au incheiat in momentul cand s-a sunat de intrare la cursuri deoarece dna. profesoara a plecat la ora lasand-o pe dna. director sa vorbeasca in van. Conflictul a continuat si in pauza degenerand in tipete si cuvinte vulgare. Acestea au durat pe parcursul intregii zile de curs.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul conflictului - profesor-director.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!