Dezvoltarea Perceptiei Auditive in Cadrul Cursurilor Extrascolare

Extras din referat Cum descarc?

In ultimii ani o atentie deosebita se acorda noilor metodologii de lucru cu copiii deficienti de auz si integrarea lor in societate.
La randul ei integrarea in societate a deficientilor de auz prespune insusirea limbajului uzual si profesional tehnic necesar in procesul cunoasterii si utilizarii mijloacelor tehnice si tehnologice in productia industriala contemporana, concomitent cu formarea si dezvoltarea proceselor psihice si personalitatii lor.
Copilul surd poate face aceleasi lucruri ca si un auzitor, doar ca nu aude. Ei nu au nevoie de mila, ci de intelegere, rabdare si dragoste. 
Surd se considera copilul care s-a nascut cu dereglari pronuntate, profunde, evidentiate ale auzului sau a pierdut auzul in primii ani de viata pana la aparitia vorbirii. 
Cazuri de surditate totala sunt foarte rare. Toti surzii au ramasite de auz.
Exista multe tipuri de surditate si grade diferite de surzenie (moderata, severa, profunda).
Scoala speciala pentru copii cu deficiente de auz, chemata in vederea formarii personalitatii si integrarii in micro si macro climatul social si professional, in procesul instructiv educational, foloseste unele actiuni medicale, pedagogice, profesionale, culturale etc.
Majoritatea copiilor, scolarizati la scoala speciala pentru copii cu deficiente de auz, sunt diagnosticati de catre comisia psiho-medico-pedagogica cu Surditate neirosensorica bilaterala, cauzata de: meningita, ereditate, traumatisme, afectiuni ale urechii interne, ale nervului auditiv sau ale cortexului auditiv, diferite, provenienta necunoscuta. Medicamentos nu se poate trata. 
Insusirea comunicarii verbale constituie instrumentul principal al recuperarii si reabilitarii copilului deficient de auz.
Depistarea si diagnosticarea precoce a surzeniei constituie primul semnal de alarma al familiei in vederea organizarii educatiei auditive, a invatarii limbajului si comunicarii, a exersarii cognitiei si a intregului potential psihic al copilului.
Pentru precizarea gradului de surditate se face testarea auzului, audiograma (reactia la sunet).
Gradul deficitului auditiv dupa Biroul international 
de audio-fonologie
GRADUL DE PIERDERE A AUZULUI CLASIFICAREA SURDITATII GRADUL DE SURDITATE POTENTIALUL AUDITIV
Pana la 20 dB Auditie normala - Poate auzi conversatia fara dificultate
20 dB - 40 dB Surditate usoara (hipoacuzie usoara) - Poate auzi conversatia daca nu e indepartat
41 dB - 55 dB
56 dB - 70 dB Deficit auditiv mediu, surditate moderata, hipoacuzie medie Gradul I
Gradul II Poate auzi conversatia de foarte aproape si cu dificultati
71 dB - 80 dB
81 dB - 90 dB Deficit auditiv sever, surditate severa, hipoacuzie severa Gradul I
Gradul II Poate auzi zgomote, voce. Necesita proteza
91 dB - 100 dB
101 dB - 110 dB
111 dB - 119 dB Deficit auditiv 
profund, surditate profunda Gradul I
Gradul II
Gradul III Aude sunete foarte puternice,dar,care provoaca senzatii dureroase
120 dB cofoza - -
TIPURI DE SURDITATE
1. Transmisie
2. Perceptie
3. Mixta
1. Surditate tip transmisie
Cauze: malformatii ale urechii externe sau medii, infectii ale urechii medii (otita), tulburarea ventilitatii prin trompa lui Eustache, defectiuni ale timpanului si lantului osicular (scarita, nicovala, ciocan, fereastra ovala), otoscleroza.
Se opereaza. Se protezeaza cu rezultate foarte bune. Rezultate: percepere mai buna pentru sunetele inalte in raport cu sunetele grave.
2. Surditate tip perceptie (surditate neirosensorica) 
Cauze: leziuni la nivelul urechii interne.
Nu se opereaza. Se protezeaza cu aparate speciale.
Perceperea sunetelor acute este defectuoasa.
3. Surditate tip mixt
Cauze: otospongioza, otita medie cronica, sechele operatorii dupa evidare pedromastoidiana, traumatism cranian, cretinism endemic, sifilis congenital, boli eredo-degenerative etc.
Surditatea mixta prezinta caracteristici atat de tip transmisie curabile (protezabile) cat si de tip perceptie: perceptie nula pentru sunete acute si redusa pentru tonuri grave.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Perceptiei Auditive in Cadrul Cursurilor Extrascolare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!