,Totul este comunicare' , principala teza a scolii de la Palo Alto, ne inlesneste startul in a expune cateva consideratii modeste si, speram, pertinente, pe marginea subiectului enuntat mai sus. Pornind de la aceasta teza putem contura doua directii de abordare a procesului comunicarii: fie, comunicarea nu se reduce doar la limbajul verbal si nonverbal, ci imbraca o multitudine de forme, fie, toate activititatile, actiunile si relatiile umane se desfasoara in infrastructura comunicarii. Ne intereseaza prima. Daca pana acum imaginea a fost utilizata ca ,adjuvant' in construirea intelesului, constatam ca lucrurile incep sa se schimbe in sensul ascesiuni acesteia in cadrul comunicarii si surclasarea limbajul propriu-zis. Tot mai mult in comunicarea de masa se mizeaza pe imagine si pe impactul acesteia in captarea atentiei receptorilor, si, mentinerea acestei atentii. In cursa pentru castigarea audientei, imaginea capata o pondere tot mai mare in transmiterea mesajului, tonul fiind dat de televiziune, dar urmata indeaproape, datorita presiunii concurentiale, de catre cotidiene, saptamanale, tabloide, reviste magazin etc, in general presa scrisa.
Mcquail, D., Windahl, S., Modele ale comunicarii, Comunicare.ro, Bucuresti, 2004 Popescu-Neveanu, P., Dictionar de psihologie, Editura Albatros, Bucuresti, 1978 Tran, V. , Irina Stanciugelu, Teoria comunicarii, Comunicare.ro, 2003 Zlate, M., Psihologia mecanismelor cognitive, Editura Polirom, 1999
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).