Comunicarea prin imagine

Extras din referat Cum descarc?

,Totul este comunicare' , principala teza a scolii de la Palo Alto, ne inlesneste startul in a expune cateva consideratii modeste si, speram, pertinente, pe marginea subiectului enuntat mai sus. 
Pornind de la aceasta teza putem contura doua directii de abordare a procesului comunicarii: fie, comunicarea nu se reduce doar la limbajul verbal si nonverbal, ci imbraca o multitudine de forme, fie, toate activititatile, actiunile si relatiile umane se desfasoara in infrastructura comunicarii.
Ne intereseaza prima.
Daca pana acum imaginea a fost utilizata ca ,adjuvant' in construirea intelesului, constatam ca lucrurile incep sa se schimbe in sensul ascesiuni acesteia in cadrul comunicarii si surclasarea limbajul propriu-zis.
Tot mai mult in comunicarea de masa se mizeaza pe imagine si pe impactul acesteia in captarea atentiei receptorilor, si, mentinerea acestei atentii. In cursa pentru castigarea audientei, imaginea capata o pondere tot mai mare in transmiterea mesajului, tonul fiind dat de televiziune, dar urmata indeaproape, datorita presiunii concurentiale, de catre cotidiene, saptamanale, tabloide, reviste magazin etc, in general presa scrisa.


Fisiere in arhiva (1):

 • Comunicarea prin imagine.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Mcquail, D., Windahl, S., Modele ale comunicarii, Comunicare.ro,          Bucuresti, 2004
Popescu-Neveanu, P., Dictionar de psihologie, Editura Albatros, Bucuresti, 1978 
Tran, V. , Irina Stanciugelu, Teoria comunicarii, Comunicare.ro, 2003
Zlate, M., Psihologia mecanismelor cognitive, Editura Polirom, 1999


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!