Competențe de comunicare ale profesorului

Extras din referat Cum descarc?

Notiunea de ,,profesor" este definita ca fiind ,,o persoana cu o pregatire speciala intr-un anumit domeniu de activitate si care preda o materie de invatamant; persoana care indruma, educa pe cineva." 
Cred ca deja toata lumea stie ca procesul instructiv-educativ institutionalizat este unul extrem de complex, atat sub aspectul organizarii, cat, mai ales sub acela al fundamentarii stiintifice a raporturilor instituite intre principalii factori implicati in acest proces. 
Astfel, ,,PROFESORUL" este responsabilul cu modelarea personalitatii umane, de ceea ce filosoful Constantin Noica numea ,,devenirea intru fiinta a omului".
In invatamant, nu oricine poate indeplini cerintele complexului act educativ. In persoana sa, autenticul profesor trebuie sa insumeze calitati subtile de psiholog, pedagog, didactician si metodist, inventiv si infatigabil, dar ar trebui sa subliniem si activitatea educativ-formativa a acestuia, faptul ca tot el este pedagogul care isi intemeiaza activitatea de ,,formator" pe cunoasterea fiintei umane, mai precis pe cunoasterea ipostazelor acestei fiinte, de la aceea de om pana la aceea de persoana, precum si personalitatea fiecaruia dintre noi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Competente de comunicare ale profesorului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Dumitru, Ion, Ungureanu, Cornel, Pedagogie si elemente de psihologia educatiei, Cartea Universitara, Bucuresti, 2005.
Sulea-Firu, Ion, Personalitatea profesorului roman, Biblioteca Liceului Romanesc, Bucuresti, 1939.
David, Teodora, Predescu, Adriana, Empatia si relatia profesor-elev, Editura Academiei, Bucuresti, 1987.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!