Caracterizarea unui copil

Extras din referat Cum descarc?

Odata cu inceperea celui de-al doilea semestru in cadrul facultatii , am fost repartizata pentru practica pedagogica la Liceul Vocational ,,Nicolae Bolcas ,, la clasa a II-a B.
Inca din prima ora de practica , copiii m-au impresionat profund datorita implicarii lor  in activitatile propuse , perseverentei ,vointei si ambitiei , insa pe parcurs copilul care m-a determinat sa-mi focusez atentia asupra lui este Adrian.
La primele intalniri parea un copil la fel ca si ceilalti , intr-adevar pe de o parte este la fel ca si ceilalti copii insa am descoperit comunicand cu doamna invatatoare ca este un copil supradotat.
Din punctul meu de vedere , un copil supradotat este un copil special , iar eu mi-as dori sa petrec o anumita perioada de timp cu un asemenea copil pentru a-i vedea manifestarile in functie de tot ceea ce il inconjoara , sa observ cum reactioneaza la orice situatie ,cum alege sa actioneze ,daca isi desfasoara activitatile la fel cum fac restul copiilor ,etc.
Il  pot descrie pe Adrian din multe puncte de  vedere , spre exemplu din punct de vedere al limbajului , m-a impresionat datorita usurintei cu care acesta comunica cu toti cei din jur. De la primul nostru contact vizual s-a asezat langa mine si mi-a adresat o serie de intrebari ceea ce alti copii nu simt nevoia sa o faca de la primul contact cu o persoana straina.
Cu doamna invatatoare comunica la fel de liber si deschis , chiar daca uneori mai apar unele divergente isi pastreaza tacerea si nu adopta un limbaj neadecvat spre exemplu , ceea ce este  usor neadecvat este faptul ca in unele situatii de genul acesta  ridica putin tonul ,dar nu exagereaza. La fiecare dintre activitati isi impartaseste gandurile cu noi cei prezenti ,asteapta pareri , iar daca nu ii sunt implementate bine unele lucruri adreseaza intrebari cu privire la explicatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea unui copil.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!