Calcularea coeficientului de deteriorare intelectuală

Extras din referat Cum descarc?

Cu toate ca un examen de testare a inteligentei are ca scop esential sa dea o masura valabila si sigura a capacitatii intelectuale globale a unui subiect se poate gandi in mod rezonabil ca orice Scala de Inteligenta bine cunoscuta va furniza ceva mai mult decat un simplu Q.I. sau o ,,varsta mintala". De fapt, majoritatea probelor de inteligenta, administrate individual reflecta un anumit numar de date privind modul de reactie al subiectului, aptitudinile sale si incapacitatile sale particulare, si destul de des anumiti indicatori ai trasaturilor de personalitate. In prezent importanta acestui tip de date auxiliare ce pot fi deduse dintr-o proba de inteligenta depind intr-o mare masura de experienta clinica si perspicacitatea personala a examinatorului. Fara indoiala aceasta observatie va ramane intotdeauna mai mult sau mai putin exacta. Oricum examinarea si prognoza lor depinde la fel de mult de meritele intrinseci si de posibilitatile de diagnosticare ale testelor insesi. Comentariile urmatoare trebuie sa ne conduca la discutarea acelor caracteristici ale Scalei Wechsler-Bellevue a caror analiza preliminara si experienta ulterioara le-au relevat valoarea clinica sau diagnostica. Caracteristica cea mai evident utila a Scalelor Wechsler-Bellevue este impartirea lor in doua parti: una Verbala, cealalta de Performanta. Valoarea sa a priori consta in aceea ca ea permite compararea facilitatii unui subiect de a folosi cuvinte si simboluri cu aptitudinea de a se servi de obiecte si a percepe scheme (patternuri) vizuale. In practica, aceasta separare este justificata prin diferentele intre capacitatile asumate si aptitudinile profesionale diverse. In general, functionarii de birou si profesorii reusesc mai bine la testele verbale, in timp ce lucratorii manuali si muncitorii reusesc mai bine la testele de performanta. Aceste corespondente sunt suficient de ridicate pentru a avea o valoare de orientare profesionala, mai ales cand este vorba de adolescenti din licee sau din facultati. In afara raportului lor posibil cu aptitudinile profesionale, divergentele intre notele testelor Verbale si cele ale testelor de Performanta, mai ales cand - aceste diferente - sunt importante intereseaza in special pe clinician. Aceasta deoarece asemenea dezacorduri sunt in mod frecvent asociate cu anumite tipuri de patologie mintala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Calcularea coeficientului de deteriorare intelectuala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!