Terapii Biologice in Schizofrenie

Extras din referat Cum descarc?

De-a lungul timpului s-a recurs la multe tipuri de tratamente pentru schizofrenie care aveau la baza teoriile stiintifice ale timpului.
Doctorii au recurs chiar si la operatii pe creier pentru a extirpa zona care provoaca halucinatiile si ideile delirante insa, drept consecinta, pacientii manifestau deficiente cognitive i emotionale.
O vreme, a fost folosita si terapia electroconvulsiva. S-a dovedit ulterior ca are un efect minor asupra schizofreniei, in schimb, avea un efect mare in tratarea depresiei.
In anii 1930 a fost folosita terapia cu insulina. Pacientilor si se administrau doze mari de insulina pentru a le induce starea de coma. Tratamentul era foarte periculos iar pacientii nu se simteau mai bine dupa ce se trezeau. In anul 1962 Ackner si Oldham au aratat ca si coma indusa de barbiturice provoaca aceleasi efecte.
In general, cele mai bune rezultate se obtin combinand tratamentul medicamentos cu cel social.
O minoritate dintre pacienti nu raspund la aceste medicamente.
Medicatia antipsihotica este cel mai frecvent prescrisa in tratarea schizofreniei fiind foarte eficienta in tratarea simptomelor pozitive ale schizofreniei.
Simptomele negative si tulburarile relatiilor interpersonale sunt insa mult mai putin influentate de medicatie, motiv pentru care sunt necesare abordari psihosociale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Terapii Biologice in Schizofrenie.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!