Tehnici Proiective

Cuprins referat Cum descarc?

Gestiunea Bazei de Date a Unei LibrariiTestul persoanei 3
2. Testul arborelui 7
3. Testul familiei 12
4. Testul Szondi 14
5. Tehnica Fabulelor - Fabulele Dus 23
6. Bibliografie: 24


Extras din referat Cum descarc?

1. Testul persoanei
Nume: C. P.
Varsta: 23 ani
Sex: masculin
Data: decembrie 2009
Prima persoana desenata de subiect este de sex masculin, iar cea de a doua de sex feminin. Asezarea in pagina a ambelor persoane este in partea de stanga sus. Fapt care sugereaza orientare spre sine, preocupari legate de propriul trecut, tendinte spre impulsivitate (Jolles), dar si entuziasm, optimism. Subiectul poate avea tendinta de a recurge la imaginatie pentru satisfacerea nevoii de putere (Buck).
Persoanele desenate sunt tinere si entuziaste, ambele avand desenat in dreptul pieptului o inima, simbol al afectiunii si dragostei specifice perioadei tineretii.
Ambele persoane sunt desenate mici, de aici presupunem ca subiectul se simte mic sau neadecvat si raspunde cererilor mediului cu sentimente de inferioritate. De-asemenea se poate intui o stima de sine destul de scazuta si preocupari de adaptare la mediu. (Machover, Jolles, Levy)
Liniile schitate, dar desenate cu multa atentie si concentrare sugereaza incertitudine, timiditate, dar si un mare grad de auto-control.
Din punct de vedere al perceptiei asupra celor doua sexe, se poate observa o armonie in ceea ce priveste valorizarea acestora, desenele avand marimi apropiate si detalii echilibrate.
De-asemenea, ambele persoane au capul mai mari decat dimensiunea normala pentru corpul lor, lucru care ne duce cu gandul la preocupari intelectuale puternice. Ochii sunt deschisi, echilibrati ca dimensiune, inspirand o dorinta de cunoastere si deschidere fata de lume.
Subiectul este o persoana multumita, fapt exprimat prin fata si gura ambelor persoane desenate.
Prezenta unei singure urechi la persoana de sex masculin si doua la cea de sex feminin indica o sensibilitate crescuta fata de critici a sexului feminin fata de cel masculin, care pare mai putin afectat de acestea, intorcand usor obrazul.
Persoana de sex masculin este prezentata in miscare, fapt care sugereaza o fire dinamica, activa. Mainile larg deschise ne duc cu gandul la o dorinta de afirmare sociala. Persoana feminina, in schimb, este conturata intr-o pozitie usor timida sau chiar supusa (cu mainile la spate), timp mult mai statica, fiind incarcata si cu un aer usor de vinovatie sau chiar complicitate. Pare mai lipsita de incredere in raport cu persoana de sex masculin.
4
Din punct de vedere al vestimentatiei, ambele persoane sunt destul de imbracate, in special cea de sex feminin, careia nu i se vad nici gleznele, lucru care ne duce cu gandul la o lipsa de imagine corporala asupra corpului femeiesc sau la o usoara pudoare in raport cu aceasta.
Prezenta centurii, respectiv a cordonului, care prezinta usoare intreruperi indica control asupra exprimarii sexualitatii.
Picioarele baiatului pozitionate usor nepotrivit, ne duc cu gandul la un gest de echilibrare, aspect intarit si de pozitia mainilor, care capata sens intr-o astfel de interpretare, ca si cand personajul masculin merge pe o sarma, sugerand inadecvare, relationare fragila cu realitate si mediul, precum si ambivalenta.
Picioarele fetei sunt usor vizibile si pe varfuri, indicand nevoie puternica de a evada dintr-un spatiu frustrant, lucru care pare ca ii este "permis" mai mult fetei decat baiatului, care trebuie sa infrunte pericolele vietii.
Subiectul in timpul testarii s-a comportat deschis si s-a concentrat asupra sarcinii cu mult interes si seriozitate, metodic. Foarte preocupat de detaliile desenelor si acordandu-si mult timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Proiective.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!