Studiu de Caz pe Tema Comunicarii Diagnosticului

Extras din referat Cum descarc?

Obiectul studiului de caz il constituie familia P. din Roman, compusa din patru persoane: parintii si doi copii: Radu si Alex. Parintii i-au ascuns timp de 10 ani fiului cel mare, Radu ca este bolnav, fiind diagnosticat cu HIV. Parintii se prezinta la psiholog pentru a cere sfaturi cum pot sa-i dezvaluie fiului lor adevarul, fiindu-le teama de reactiile acestuia. Procesul terapeutic consta in schimbarea comportamentului membrilor familiei prin ajutarea acestora sa vorbeasca deschis, sprijinirea bolnavului, acceptarea diagnosticului acestuia. Scopul terapiei este ca membrii familiei sa devina sensibili la nevoile si sentimentele lor si sa le impartaseasca in cadrul familiei. In acest mod, unitatea familiala se poate baza pe o interactiune vie si autentica, dar si pe acceptarea situatiei problema:
Din punct de vedere emotional, scopul terapiei consta in descresterea anxietatii si cresterea diferentierii sinelui. Pentru aceasta parintii trebuie invatati sa iasa din triunghiul vicios al tainuirii diagnosticului fiului lor si sa se diferentieze unul de altul, creand spatiu pentru dezvoltarea lor dar si a fiului lor. 
Radu, diagnosticat cu HIV doreste sa afle diagnosticul, iar psihologul stabileste o intalnire cu acesta pentru a incepe procesul de dezvaluire a diagnosticului. Radu manifesta nerabdare, neliniste dar si curiozitate privind aflarea diagnosticului:


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz pe Tema Comunicarii Diagnosticului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!