Stiluri de viață cu risc pentru sănătate

Cuprins referat

Capitolul 1. 
Comportamentul uman- un complex biopsiho-social cu implicatii in pastrarea sau pierderea sanatatii .4
Capitolul 2. 
Stiluri de viata cu risc pentru sanatate .5
2.1 Diversitatea cauzelor bolilor cu risc psihopatogen.5
2.2 Prevenirea si combaterea factorilor psihostresori .9
Capitolul 3. 
Concluzii.12


Extras din referat

Introducere
Normalitatea ca stare de sanatate, implica excluderea prezentei oricarei manifestari de psihopatologie.
Societatea noastra nu este inca pregatita sa accepte si sa tolereze cu firesc, ceea ce este inerent omului ca fiinta bio-psiho-sociala: imbolnavirea psihica. 
O dezvoltare normala presupune atingerea unui confort intre sentimentul de inferioritate, nevoia de apartenenta si de a avea o semnificatie in viata.
Factorii psihologici patogeni, ce tin de familie si care prezinta un interes special pentru formarea tulburarilor de comportament sunt diversi si complecsi. Printre cei mai reprezentativi sunt: familia pisotraumatogena, educatia neadecvata, carenta de interactiune afectiva precoce, separarea precoce, abandonul, divortul, plasamentul familial. 
Incercarile psihicului de a elimina sentimentul de inferioritate dobandit in copilarie, vor contura intreaga viata a persoanei, uneori prin incercari ale copilului de a compensa sentimentul de inferioritate in moduri exagerate.
In cele din urma integrarea sociala se adreseaza si individualitatii si complexitatii copilului. Competentele sociale ale copiilor sunt de obicei corelate cu gradul de responsivitate al parintilor.
Stiluri de viata cu risc pentru sanatate
Capitolul 1. Comportamentul uman- un complex biopsiho-social cu implicatii in pastrarea sau pierderea sanatatii.
Psihanalistul, Alfred Adler a introdus notiunea de stil de viata, fiind mai tarziu preluata de psihologi, sociologi si economisti, avand o importanta deosebita nu numai in viata sociala, ci si in patologia umana.
Dupa R. Strebbins, stilul de viata reprezinta un set de modele de comportament organizate dupa un set de interese si de conditii sociale, justificate ca niste seturi de valori, atitudini si orientari care au de multe ori o origine sociala comuna. Altfel spus, stilul de viata este modul de folosire a timpului si resurselor in cadrul unei comunitati, un set de practici, atitudini si valori.
Comportamentul este un ansamblu de reactii adaptative, obiectiv-observabile, pe care un organism prevazut cu un sistem nervos, le executa ca raspuns la stimulii din exterior. Acesta este expresia exterioara a raporturilor dintre individ si mediu, a echilibrului pe care individul il realizeaza in procesul dinamic de integrare in viata sociala si care este obiectivizat, de regula, intr-un sistem de fapte sau actiuni in urma aprecierii morale a fiecarui individ.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stiluri de viata cu risc pentru sanatate.docx

Imagini din acest referat

Bibliografie

1. Friedmann, C. (2000), Psihiatrie, Editura Ex Ponto, Constanta.
2. Friedman, M. (1996), Prevalence of serious emotional disorders in children and adolescents, Center for Mental Health Services, Rockwile.
3. Milea, S. (2006), Profilaxia primara a tulburarilor psihice la copil si adolescent , vol.I, Editura Stiintelor Medicale, Bucuresti.
4. Rascanu, R. (1994), Psihologia comportamentului deviant, Editura Universitatii Bucuresti.
5. Sole, R. (1962), Mental health in metropolis, McGraw Hill, New York.


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!