Spune Stop Violenței Domestice

Extras din referat

Justificarea proiectului:
Violenta afecteaza viata tuturor celor care sunt victime sau martori. Pentru copii, violenta are urmari psihologice, emotionale si de dezvoltare. Violenta conduce la deteriorarea climatului scolar, afecteaza raporturile elev-elev, elev-parinte, elev-profesor si profesor-parinte, generand sentimente de insecuritate, de teama, de incertitudine care influenteaza negativ dezvoltarea normala a copilului/tanarului.
Persoanele abuzate, atat femeile cat si copiii, traiesc adevarate drame ca urmare a consumarii acestui fenomen in familiile lor. Acest comportament abuziv indreptat asupra lor le afecteaza atat sanatatea cat si integritatea mentala, ducand la grave forme de depresie, de tulburari ale personalitatii, grave rani corporale si chiar la decesul persoanelor abuzate.
Cu toate ca in randurile populatiei s-a inradacinat ideea ca acest fenomen nu apare decat in mediul rural, se inseala deoarece violenta domestica este prezenta in toate paturile sociale indiferent de mediul de provenienta.
In acest domeniu, pana in prezent, nu s-au desfasurat activitati concrete sau cu ecou si din aceasta cauza fenomenul persista si se agraveaza. Acest proiect aduce o speranta acestor persoane, la invata sa se respecte pe sine din nou si le acorda un nou stil de viata. Totodata activitatile proiectului se resfrang si asupra celor care savarsesc aceste fapte de abuz in familie, ajutandu-i sa constientizeze urmarile violentei din punct de vedre legislativ si social-comunitar. Acest proiect poate deschide ,,carari" de innaintare si pentru alti initiatori de astfel de proiecte in mediul rural si nu numai.
Scopul proiectului:
Scopul proiectului este promovarea drepturilor femeilor si copiilor, diminuarea vulnerabilitatii acestora fata de situatiile de abuz si imputernicirea lor realizata prin informare, constientizare si exercitare a drepturilor.
Obiectivele: 
Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea unor structuri si mecanisme de informare, formare, monitorizare si comunicare la nivel local, regional si national in domeniul prevenirii si combaterii fenomenelor de violenta in familie, in vederea dezvoltarii capacitatii institutionale a diferitelor structuri cu rol in domeniu si a competentelor resurselor umane implicate in educatie. 
Obiective specifice :
- O.1.sensibilizarea opiniei publice privind problema violentei in baza de gen si a violentei in familie in Republica Moldova;
- O.2. promovarea dialogului social despre modalitatile de prevenire si eliminare a violentei in familie;
- O.3. promovarea schimbarii atitudinii si a comportamentului violent prin formarea culturii relatiilor non-violente intre genuri si in familie;
- O.4. implicarea specialistilor si reprezentantilor organizatiilor societatii civile in promovarea si implementarea eficienta a programelor de prevenire a violentei in baza de gen;
- O.5. informarea societatii referitor la noul cadru juridic de prevenire si combatere a violentei in familie in calitate de mecanism pentru eliminarea violentei impotriva femeilor si protectia victimei;
- O.6.mobilizarea autoritatilor, organizatiilor nonguvernamentale si a cetatenilor la participare activa in prevenirea si combaterea violentei in baza de gen si in familie, protectia victimelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Spune Stop Violentei Domestice.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!