Schimbarea atitudinii negative a elevilor fata de orele online

Extras din referat Cum descarc?

In contextul actual al pandemiei, care a adus schimbari majore in viata de zi cu zi a populatiei, un grup afectat considerabil este cel al liceenilor. Autoizolarea impusa de autoritati a dus la gasirea de alternative pentru activitatile zilnice, pentru a se pastra un anumit grad de ,,normalitate" in viata elevilor. O activitate pentru care s-au gasit alternative este participarea la orele de la scoala. Aceste modalitati includ: telescoala, studiul individual si cursurile online (video sau in scris). In cadrul acestei lucrari am optat pentru creare unui afis infografic care sa incerce sa influenteze pozitiv atitudinea negativa a liceenilor fata de orele online.
Prin atitudine negativa intelegem, in general, lipsa de interes, motivatia scazuta de participare, dezaprobarea acestei metode de predare. Aceste atitudini negative rezulta din perceptii eronate ale situatiei, concretizandu-se in comportamente precum: utilizarea telefonului in timpul orelor, neparticiparea la ore, lipsa implicarii la activitatile din timpul orelor, procesarea superficiala a informatiei transmisa de catre profesor. Aceste comportamente au la baza cognitii legate de ineficienta perceputa a acestor ore online. Liceenii se gandesc la aceasta autoizolare ca la o mini-vacanta, ca la o oportunitate de a invata pe cont propriu sau, pur si simplu, considera ca orele online nu au aceeasi eficienta ca si cele fata in fata si ca nu merita efortul. 
Variabilele care influenteaza procesarea mesajului persuasiv pe care il vom prezenta sunt:
1. Relevanta personala mare pentru elevi a mesajului transmis: cunoasterea aspectelor pozitive ale predarii online este necesara pentru elevii care isi doresc sa nu ramana in urma cu materia si, in special, pentru elevii de clasa a XII-a, care anul acesta trebuie sa sustina examenele de Bacalaureat si de admitere. Cu cat elevii sunt mai interesati de aceste aspecte, cu atat sunt mai motivati sa elaboreze temeinic mesajul primit.
2. Distragerea atentiei: elaborarea mesajului citit este mai scazuta daca elevii sunt distrasi constant de stimuli externi, informatia fiind procesata pe ruta periferica.
3. Disonanta cognitiva: dat fiind faptul ca situatia actuala legata de pandemie este foarte mediatizata si toata lumea are acces la aceste informatii, elevii sunt mai predispusi sa acorde atentie infograficului fiindca s-au angajat anterior in documentarea pe aceasta tema. Astfel, dorind sa isi pastreze consistenta, vor acorda mai multa atentie mesajului.
4. Timpul pe care il au la dispozitie: in general tinerii petrec foarte mult timp in mediul online. Data fiind situatia de autoizolare s-a remarcat o crestere semnificativa a timpului alocat pe internet, astfel ca are mai multe sanse de a fi vazut si revazut de un numar mare de persoane.
5. Numarul de oportunitati: luand in considerare numarul mare de device-uri la care elevii au acces( telefon mobil, laptop, pc, tableta) pe care le utilizeaza in mod constant, sansele ca infograficul sa se repete cresc considerabil.
6. Cunostintele persoanei despre tematica mesajului: existenta cursurilor online este deja cunoscuta de toti elevii, asa ca prin mesajul transmis de noi sunt oferite informatii suplimentare legate de acest subiect. 
- Placut vizual: culori imagini slogan
- Majoritatea dintre elevi aleg continuarea studiile online. Fa parte dintre acestia! ( dovada sociala)
- Sa nu uitam ca e datoria noastra ca elevi sa ne continuam studiile prin orice metode, fiindca educatia e cheia spre succes. Impreuna am parcurs mare parte din anul scolar si tot impreuna il vom termina cu brio! (Consistenta si angajament)
- Si central si periferic
- Mesaj scris in limbaj accesibil, ca sa poata fi usor de inteles, adica de elaborat
- Si argumente calitative si destul de multe: 4 din studii si 2 care apeleaza la euristici


Fisiere in arhiva (1):

  • Schimbarea atitudinii negative a elevilor fata de orele online.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!