Rolul Artei Plastice In Dezvoltarea Capacitatilor Creative

Extras din referat Cum descarc?

Insusirea cunostiintelor elementare despre arta plastica, necesare pentru ridicarea nivelului de percepere.
Familiarizarea cu grafica si pictura, mijloacele plastice si artistice ale acestora, analizand opere de diferite genuri (social, peisagist, natura moarta, portretist, animalist, mitologic). Demonstrarea reproducerilor unor opere de pictura: Doina, Primavara, Portretul lui Grigore Vieru, Panselute de Igor Vieru; Vii, Splai, de Mihai Petric; Vadul lui Voda de Filimon Hamuraru; De pe inaltimea colindelor de Eleonora Romanescu; Buchetul Moldovei, Parcul de la Taul de Boris Scerbacov s. a. Formarea prezentarilor despre sculptura (monumentala si de proportii mici), opere cioplite, turnate, modelate; materiale din care se confectioneaza unele din ele.
Familiarizarea cu unele opere sculpturale: Stefan cel Mare de Alexandru Plamadeala, Chip de moldoveanca de Claudia Cobizeva, Ciobanas de Ion Postolache si cu unele opere din localitate, afland ce reprezinta sau simbolizeaza ele.
Identificarea operelor ce fac parte din sculptura de gen, patrunzand in sfera emotionala redata de sculptor prin diferite trasaturi exterioare (catelusul e vesel are coada ridicata; pisica e speriata si-a arcuit spatele; puiul de caprioara simte placere de la mangaierile mamei sale si-a intins gatul spre ea, a inchis ochii; caprioara are urechile ciulite e atenta la orice miscare, sunet), cat si a cauzelor provocate de acestea (ce primejdie ar putea s-o pasca pe caprioara, iepuras, cum trebuie sa ne comportam cu animalele, ca acestea sa se simta bine s. a. ). Identificarea operelor arhitectonice, rurale si urbane, evidentierea frumosului si imbinarii acestuia cu destinatia.
Gasirea elementelor specifice arhitecturii rurale nationale.
Familiarizarea cu arta populara decoativa aplicata, initiindu-i in problema data; deosebirea obiectelor si a grupelor de obiecte conform clasificarii acestora: dupa sfera de intrebuintare (mobila, vesela, costume nationale, covoare, prosoape s. a. ). Formarea reprezentarilor despre unele aspecte din ornamentica nationala, specificul ornamentarii diferitelor grupe de obiecte (covoare, prosoape, costume nasionale, vase din ceramica), modul lor de stilizare.
Familiarizarea cu unele aspecte ale artei decorative aplicate profesionale: obiecte decorative, decoruri (de teatru), design, compozitii decorative.
Dezvoltarea capacitatilor creatoare, formarea sensibilitatii artistice. Consolidarea si largirea cunostintelor elementare despre limbajul plastic, obtinerea imaginii plastice prin intermediul punctelor, liniilor, petelor, respectand unele cerinte ce tin de: redarea formei generale fiecarei parti componente, in detalii, amplasarea elementelor in spatiu, redand si unele relatii spatiale prin plasarea pe suprafata plana mai sus, mai jos, cat si prin acoperira obiectelor mai departate de catre cele mai apropiate; crearea echilibrului vizual, imbinarea armonioasa a formelor si culorilor ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Artei Plastice In Dezvoltarea Capacitatilor Creative
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!