Relațiile de comunicare și empatia. bariere în comunicare

Extras din referat Cum descarc?

1. Relatiile de comunicare si empatia
Empatia = interpretare al eului altora dupa propriul eu;
= forma de intuire a realitatii prin identificare afectiva. (DEX)
In decursul timpului, empatia a imbracat diferite definitii de la numerosi autori:
-Parintele spiritual al teoriei empatiei este considerat filosoful si esteticianul german Theodor Lipps, el fiind cel care introduce in limba germane termenul de empatie. In viziunea lui, empatia este un proces de cunoastere si autocunoastere psihologica, de protectie a propriilor trairi afective asupra altora.
-Stroe Marcus spune ca fenomenul empatiei, al identificarii eului cu un alt eu, este acela prin care cineva dobandeste intelegerea vietii psihice a celorlalti si posibilitatea prevederii comportamentului ulterior al acestora.
Empatia, ca orice fenomen psihic, prezinta unele caracteristici subiective, fiind dependent de individualitatea omului, ca si unele caracteristici obiective, fiind conditionate de o realitate obiectiva fata de care se si verifica.
-H. Pieron defineste empatia ca o specie de comunicare afectiva, prin care cineva s-ar identifica cu alta persoana, masurandu-se in acest fel sentimentele.
-Norbet Sillamy defineste in dictionarul Larousse, empatia ca fiind un fenomen de rezonanta, de comunicare afectiva cu altul. Empatia se afla la baza identificarii si intelegerii psihologiei altuia.
2.Empatia si comunicarea
Comunicarea este studiata de psihologia sociala de interactiune, ca relatie interumana mediate de mesaje verbale si nonverbal transmise intre persoane si intre grupuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatiile de Comunicare si Empatia. Bariere in Comunicare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!