Recenzie articol psihologie militară

Cuprins referat Cum descarc?

1. Autori 2
1.1. Ole Boe 2
1.2. Torill Holth 2
2. Pulicatie 2
3. Localizare 2
4. Introducere 3
5. Metodologia folosita: 4
6. Ipotezele cercetarii: 4
7. Rezultatele obtinute: 4
8. Concluzia finala a cercetarii: 5
9. Discutie critica: 5
Bibliografie 6


Extras din referat Cum descarc?

Acest studiu isi propune sa analizeze problema functiilor de conducere in armata. Scopul studiului este acela de a analiza posibile corelatii intre creativitate si factorii de inspiratie si motivatie in stilul de conducere si de dezvoltare a leadership-ului (DL)
1. Autori:
1.1. Ole Boe, profesor asociat al departamentului de dezvoltare a conducerii la Academia Militara din Norvegia. Dr. Boe a primit titlul de doctor in psihologie in iunie 2000 de la Universitatea din Gothenburg, Suedia. In prezent, este profesor asociat la sectia de leadership si tactici al Academiei Militare din Norvegia fiind responsabil pentru predarea leadership-ului si a dezvoltarii conducerii cadetilor la Academia Militara din Norvegia.
1.2. Torill Holth activeaza in cadrul Academiei Militare Norvegiene si este responsabila pentru dezvoltarea si implementarea cursurilor de supervizor, dezvoltarea si urmarirea noilor instrumente de evaluare a conducerii, responsabilitatea administratorului pentru instrumentele de testare folosite in dezvoltarea managementului.
2. Pulicatie: Procedia Economics and Finance 26 ( 2015 ) 1173 -  1184 
Adresa web: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212567115009491 
3. Localizare: Studiul prezentat in cele ce urmeaza, a fost realizat in Norvegia 
4. Introducere:
De-a lungul timpului, stilurile de conducere s-au axat pe modul de a actiona pentru a influenta pe cineva sau ceva, astfel incat sa se obtina rezultatele dorite. Liderii militari se afla uneori sub stres extrem si sunt nevoiti sa-si exercite stilul de conducere in conditii dificile.
Numeroase cercetari s-au axat pe caracteristicile personajelor Big Five si pe impactul lor asupra comportamentului de performanta si stilul de conducere. Intr-un studiu realizat de Judge si Bono (2000) s-a constatat ca extraversiunea si acceptabilitatea erau predictori pozitivi ai stilului de conducere. 
Deschiderea spre experienta s-a dovedit a fi corelata pozitiv cu stilul de conducere. Totusi, controland influenta celorlalte trasaturi, efectul a disparut. Atat constiinciozitatea, cat si neuroticismul nu au legatura cu stilul de conducere. 
Rezultatele studiului lui Judge si Bono (2000) au aratat ca fatetele specifice ale trasaturilor celor cinci mari factori de personalitate puteau prezice stilul de conducere.
Trasaturile de personalitate ale extraversiunii si a deschiderii fata de experienta s-au dovedit a avea relatii puternice cu eficacitatea conducerii (Judge et al., 2002).
Scopul studiului prezentat in aceasta lucrare a fost de a examina posibilele relatii care exista intre factorul de inspiratie si motivare in dezvoltarea leadership-ului si creativitatea.Datele colectate in urma efectuarii acestui studiu trebuiesc considerate ca un punct de plecare pentru studii ulterioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie articol psihologie militara.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!