Raport de evaluare vârstnic

Extras din referat Cum descarc?

1. SCOPUL/OBIECTIVUL EVALUARII
In evaluarea efectuata s-a urmarit dezvoltarea pe diferite paliere a doamnei Silvia, in varsta de 67 de ani. Mai exact, dezvoltarea sociala, dezvoltarea fizica cu modificarile aferente varstei si dezvoltarea cognitiva.
2. INSTRUMENTE 
In realizarea raportului de evaluare am folosit urmatoarele instrumente:
A) Interviu cu ajutorul caruia am putut urmari dezvoltarea sociala care se schimba odata cu varsta, dezvoltarea fizica cu modificarile aferente varstei si dezvoltarea cognitiva a doamnei.
- La dezvoltarea sociala am fost interesat de tipurile de persoane cu care socializeaza doamna regulat si semnificatia/gradul de rudenie al acestora pentru ea.
- La dezvoltarea fizica am fost interesat de schimbarile pe care le-a resimtit doamna odata cu varsta si efectul acestora asupra activitatilor sale zilnice.
- La dezvoltarea cognitiva am fost interesat de tipul de invatamant pe care l-a parcurs si de tipul de activitati pe care le desfasoara pentru a-si mentine memoria/creierul antrenat. 
B) Grila de observatie, ce cuprinde aspecte legate de expresia si tinuta persoanei, mecanisme psihice informational-operationale de prelucrare primara si secundara a informatiilor si mecanisme psihice de stimulare si energizare a comportamentului.
C) Chestionarul Cohen-Williamson. Acest chestionar exploreaza sentimentul subiectiv de stres resimtit de fiecare dintre noi, adica modul in care evaluam stresul.
D) Inventarul Holmes-Rahe care are ca scop identificarea procentajului posibilitatii imbolnavirii din cauza stresului.
3. INFORMATII DESPRE PARTICIPANT
Participanta, Silvia, a fost nascuta in judetul Tulcea, localitatea Chilia Veche. A fost crescuta de mama sa si de tatal sau vitreg, tatal natural fiind omorat cand aceasta era inca foarte mica. Ultimele studii absolvite au fost cele primare, avand doar patru clase terminate. 
In varsta de 67 de ani, sotul sau este inca in viata dar cu probleme destul de grave la inima (se poate deplasa dar doar pe distante mici obosind repede si avand probleme la circulatie). Acestia sunt impreuna inca de cand doamna Silvia avea doar 20 de ani. Are doar un singur fiu, nascut pe cale naturala. Sotul a avut probleme cu alcoolul un timp indelungat si a fost agresiv verbal cu ea si cu fiul sau in tinerete, dar, si-a dat seama ca nu era bine si de 34 de ani nu mai consuma alcool si este foarte dragastos cu nepotii, cu fiul si cu nevasta sa.
A lucrat toata viata sa in fabrici, fie de textile, fie de ambalare de produse, in conditii foarte rele, spune ea. Acest lucru a avut efecte asupra sanatatii sale. Aceasta nu s-a oprit din munca nici cand a fost pensionara deoarece pensia sa de 400 de ron nu era de ajuns pentru a putea avea un trai decent si a lucrat ca dadaca si ingrijitoare de copii. Ea a fost mereu o femeie lucratoare si ambitioasa, singura problema a fost situatia in care s-a aflat, parintii ei neavand posibilitatea de a o ajuta sa isi continue studiile. Fiind dintr-un mediu rural aceasta a muncit inca de la varsta de 12 ani ajutandu-si parintii cu treburile gospodaresti. Inca si la varsta de 67 acesta de abia asteapta posibilitatea de a se simti utila, de a munci, de a gati sau de a face orice activitate fizica.
4. PROCEDURA
Evaluarea a avut loc sub forma unui interviu bazat pe intrebari pregatite in prealabil. Interviul a avut loc telefonic, contactul nefiind posibil in conditiile actuale deoarece riscul ar fi mult prea mare dar cunoscand-o pe doamna am putut sa ii observ comportamentul cu alte ocazii. Interviul s-a desfasurat in jurul orei 16:30 si a durat aproximativ o ora. Chestionarul Cohen si inventarul Holmes-Rahe i-au fost transmise prin intermediul unuia dintre cei doi nepoti ai sai pe care le-a completat singura si care sunt atasate la anexe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de evaluare varstnic.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!