Psihoterapii

Extras din referat Cum descarc?

Cine sumt eu? 
Cred ca cel mai greu lucru de pe lumea asta este de a te cunoaste pe tine!
As putea incepe prin a spune ca sunt o fiinta cu sentimente, ele ma definesc intr-un fel cel mai mult. Cred ca fac parte din categoria EU-rilor "lipiciosi"; ma identific cu multe stari sufletesti. Prin zambet apropii oamenii si mai ales copii, imi place mult sa zambesc.
La fel cum sunt unii pasionati de orice altceva, eu sunt pasionata de autocunoastere si dezvoltare personala. Consider ca fara a ne cunoaste pe noi insine nu putem sa ne dezvoltam, nu putem evolua. Sunt un om care iubeste cel mai mult pe lumea asta copiii, mai ales cei speciali, lucrez ca terapeut ABA de 10 ani de zile si pot sa spun ca as putea sa lucrez in acest domeniu pana la 100 de ani.
Sunt un viitor psiholog si mai exact as vrea sa ma specializez in logopedie sa pot sa ajut cat mai multi copii tipici sau atipici sa poata sa comunice. O femeie ambitioasa, sociabila, foarte sensibila, serioasa, dornica sa invete in fiecare zi cate ceva.
Sunt un om inteligent si creativ capabil sa ma adaptez la noile conditii sociale, economice, profesionale, culturale si tehnologice. Astfel creativitatea a devenit o conditie principala a progresului economic si social, pentru a creste calitatea vietii. Creativitatea este strans legata de celelalte procese psihice, intrucat la realizarea procesului creator participa intreg sistem psihic uman, creativitatea depinzand de memorie, de gandire, de imaginatie, de vointa, de atentie. 
Caracterul constituie profilul psihomoral al individului manifestat in consistenta relatiilor interpersonale si in activitatea sa. Urmatoarele trasaturi de caracter ale mele sunt onestitatea, modestia, spiritul colectiv, simtul de raspundere, sarguinta care figureaza si in limbajul curent. 
In concluzie pot spune despre mine ca sunt o persoana cu un caracter si o personalitate foarte complexa, ca nu imi pot pune o eticheta asemeni unui produs comercial, pentru ca nu exista un singur lucru care sa ma defineasca, ci o constelatie intreaga de componente care doar impreuna pot raspunde la intrebarea "Cine sunt eu?"
STUDIU DE CAZ 
-  Studiu de caz - V.C., sex: masculin, 5 ani, diagnosticat cu ADHD cu elemente din spectru autist la 3 ani, a inceput programul terapeutic la 3,5 ani, familie organizata, in acest moment este independent, aproape recuperat, mentinem legatura cu familia pentru a ne asigura de evolutia favorabila ulterioara.
Date despre interventie pana la intocmirea studiului de caz (culese de la parinti) 
In luna noiembrie 2012 a inceput terapia cognitiv-comportamentala la domiciliu, lucrand 2 ore in fiecare zi, de luni pana vineri. Copilul mergea la gradinita normala si de 1 un an merge cu shadow (terapeut specializat). Incepand cu luna mai, numarul de ore de terapie a fost cresut de la 2 la 4 ore, pe zi. 
Motivele prezentarii familiei la serviciile de consiliere pentru parinti
Parintii s-au ingrijorat deoarece C. nu vorbea si nu raspundea la nume atunci cand era strigat, era atent numai la TV, iar in timpul in care nu statea in fata micului ecran era foarte agitat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Psihoterapii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!