Psihologie organizațională - studiu de caz

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Situatia, respectiv societatea pe care le voi prezenta sunt reale, existente si functioneaza si in prezent in acest mod - din punctul de vedere prezentat, as spune, defectuos.

Societatea este una care desfasoara activitatea in domeniul comertului si distributiei, comercializand - en-gros si en-detail - produse alimentare si nealimentare in intreaga zona de vest a tarii. Sediul social al firmei este in Arad, tot aici functionand si un important punct de lucru, alaturi de care mai detine alte sapte puncte de lucru: Timisoara, Resita, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighet si Zalau. Numarul total al salariatilor activi ai societatii este de 640 angajati, ,,dispusi" in 35 angajati in cadrul sediului social, punctele de lucru avand intre 50 si 150 de salariati.

Situatia defectuoasa pe care o voi prezenta este legata in fapt de structura organizatorica, respectiv de autoritatea si puterea detinute sau practicate - intr-un mod sau altul - la diferite nivele ierarhice.

Pe scurt, managementul de varf al societatii noastre este alcatuit din directorii/managerii celor cinci departamente ale unitatii: director economic, director comercial, director importuri, manager logistica si manager resurse umane, in varful piramidei aflandu-se directorul general, care este identic cu administratorul societatii. Societatea detinand - dupa cum am aratat - numeroase puncte de lucru in tara, urmatorul nivel ierarhic important, si care - prin natura activitatii desfasurate, care este acelasi cu obiectivul de activitate in fiecare locatie - relationeaza strans cu toti directorii de departamante, este cel alcatuit din managerii punctelor de lucru. Acestia coordoneaza

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Psiholohie Organizationala - Studiu de Caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 461 cuvinte
Nr caractere:
7 148 caractere
Marime:
10.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
manageri, director economic
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Profesorului:
Liviu Vasiliu
Sus!