Psihologia cuplului și familiei

Cuprins referat Cum descarc?

1. Avem un pacient de 16 ani cu tranzitie de gen. Parintii cauta sa accepte ideea dar totodata spera ca este trecatoare. Cum abordati ?
2. Dificultati in Terapia Transgenerationala de familie.


Extras din referat Cum descarc?

1. Avem un pacient de 16 ani cu tranzitie de gen. Parintii cauta sa accepte ideea dar totodata spera ca este trecatoare. Cum abordati ?
Pacientul a inceput sa ia hormoni estrogeni cand avea 16 ani, dupa ce ,,specialistii" i-au spus mamei lui ca era ,,decizia corecta" intr-un caz diagnosticat cu disforie de gen.
,,Si-a lasat parul sa creasca si a inceput sa ia hormoni, ceea ce a facut sa-i apara sani. Dar, dupa doi ani, Pacientul s-a razgandit", titra ziarul britanic The Independent. ,,La inceputul lui 2017, profesorii au inceput sa vorbeasca despre el si cu el la feminin, ceea ce l-a facut pe pacientul sa se intrebe daca luase decizia corecta." 
Acum, in incercarea de a reveni la trupul sau initial, baiatul a incetat tratamentul cu hormoni si urmeaza ca tesutul mamar sa-i fie indepartat chirurgical. Aceasta este ultima etapa a revenirii", citim in continuare in The Independent.
Dupa doi ani de la inceperea schimbarii, se pare ca pacientul i-ar fi spus mamei lui: ,,Pur si simplu nu cred ca sunt fata."
Anul trecut, Reuters scria ca existau parinti care acceptau ca odraslele lor sa-si schimbe sexul inca de la varsta de trei ani, in vreme ce in 2015 numarul copiilor care voiau sa-si schimbe sexul a crescut cu 400 la suta.
Un studiu din august 2016 a aratat ca ,,majoritatea copiilor si adolescentilor care nu se simt confortabil cu sexul lor natural si cer sa faca operatie in acest sens ajung, de fapt, sa se razgandeasca si se dezvolta normal". In octombrie, un tribunal din Londra a decis ca un baietel de sapte ani sa fie luat din grija mamei dupa ce aceasta l-a crescut ca pe o fetita - lucru pe care serviciile sociale se presupune ca l-au acceptat - , provocandu-i copilului ,,daune emotionale grave".
Luna trecuta, un elev de clasa intai din California, Statele Unite, a fost trimis la director pentru ca incurcase genul unui coleg care isi schimbase de curand sexul.
La aceeasi scoala, Rocklin Academy, mai multi parinti s-au sesizat cand o invatatoare le-a citit copiilor o carte despre schimbarea de sex fara sa ceara acordul prealabil al adultilor.
,,Cand a venit acasa, fiica mea plangea si tremura si ii era teama ca o sa se transforme in baiat", sustine unul dintre parinti. Se pare ca invatatoarea ar fi primit cartea de la acelasi copil cu sex modificat pomenit mai sus, care ,,s-a si schimbat de haine si a aratat ca este, de fapt, fata" in timpul orelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Psihologia cuplului si familiei.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!