Psihologia Comunicării

Extras din referat Cum descarc?

Persoanele implicate in comunicare isi trimit mesaje continuu si simultan, toate evenimentele de comunicare au un trecut, un prezent si un viitor, persoanele implicate joaca anumite roluri.
Exemplu: Noi ne suparam pentru ce spun ceilalti dar in realitate, ceilalti pot spune ceea ce spun ca o reactie la ceea ce spuseseram noi anul trecut, la ceea ce vad la noi, la ceea ce stiu despre noi sau la ce asteapta de la noi.
- Deducand ce rol joaca cealalta persoana (copil, parinte, adult), putem intui cam ce ton va avea, ce cuvinte va folosi, ce concesii va face, cat se va hazarda.
- Accelerarea continua a ritmului vorbirii poate sa induca sugestia verbala.
- Exista m,ulti oameni cu o complexitate interioara mare dar nu pot codifica elementele interioare in cuvinte, acestea fiind doar o conventie, o reflectare.
- Oamenii comunica si cu gesturi, exprimarea unor senzatii, etc.
- Timpul psihic se sesiseaza clar: cand intarzii se restrange, cand astepti se dilata.
- Tendinta de a face impotriva propriilor interese survine de regula atunci cand personalitatea se scindeaza si se afla in conflict.
- O amanare este de obicei, superioara interdictiei.
- Succesul trebuie impartasit dupa dobandire. A-l impartasi inainte este o adevarata sabotare a finalitatii. Impartasirea succesului inainte de realizare propriei persoane este catastrofala.
- Oamenii comunica cu dorinta de a-si conserva propriile idei,


Fisiere in arhiva (1):

  • Psihologia Comunicarii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!