Procesualitatea Negocierii

Extras din referat Cum descarc?

1.1. Comunicarea verbala
Cei mai multi ignoram faptul ca prin denotatia, sensul cuvintelor noi transmitem doar un infim procentaj din mesaj si ne comportam ca si cum cuvintele ar putea sa reflecte in intregime faptele (Ex.: modul de a spune "Multumesc" poate spune mai mult decat sensul literar al cuvantului.) Conotatiile sunt mai numeroase si mai expresive decat denotatia, sensul din dictionar.
- Cuvintele  "magice" intr-o negociere sunt cele simple, precise, pozitive si concrete.
- Propozitiile: scurte si cu o anumita pauza intre ele, pentru a-i permite ascultatorului sa le asimileze si /sau a interveni, daca doreste.
- Nu folositi: expresii triviale; porecle si termeni peiorativi (jidan, cioroi); ticuri verbale ("Stii?" "OK", "Deci"); expresii pitoresti de argou, onomatopee (Ihi, Eee).
- Folositi jargonul (limbaj utilizat de a categorie sociala si /sau profesionala), caci acesta va confera prestanta si credibilitate. Dar cu decenta, pentru a fi inteles de celalalt.
- Pauzele sunt bune pentru a sublinia ideea precedenta. Pauzele prea lungi obosesc si irita.
1.2. Comunicarea nonverbala
- Vocea este definita de ritm, volum si ton. De obicei nu suntem constienti de efectele vocii noastre (nici nu ne-o recunoastem intr-o inregistrare). Inregistrati-va o convorbire cu prietenii, colegii sau o conversatie telefonica si apoi ascultati-va vocea. 
- Nu vorbiti: taios; cu voce alba, inexpresiva, uniforma si plicticoasa; prea repede sau prea lent; prea tare sau soptit (adaptati volumul vocii la marimea incaperii si a grupului). Atentie la vocea pitigaiata si la cea precipitata, care inghite silabe - ambele reduc capacitatea de a fi intelese. Emotiile ne modifica vocea: teama ne face voce pitigaiata, furia o face stridenta.
In folosirea vocii, aplicati trei reguli:
- Sincronizarea: in prima faza a discutiei vorbiti la fel ca interlocutorul: tare, daca el vorbeste tare, incet, daca el vorbeste cu glas scazut. Ulterior, adaptati-va treptat vocea la conditiile concrete sau la stilul pe care doriti dvs. sa-l impuneti si el va va urma. 
- Congruenta, armonia dintre comunicarea verbala si non-verbala. Cautati sa nu va contraziceti spusele prin mesajele trupului.
- Modularea vocii. Aceasta capteaza atentia, marcheaza ideile.
- Gesticulatia sa fie expresiva. Se spune ca pe masura ce urci pe scara educatiei si a pozitiei sociale, gesticulezi mai putin. Educatia romaneasca este in acest sens, dar americanii gesticuleaza foarte mult.
- Falsificarea mesajelor trupului: exersarea imobilitatii, utilizarea gesturilor pozitive, de sinceritate; ascunderea trupului (la telefon, in spatele unui gard, ochelari fumurii).


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesualitatea Negocierii.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!